Japanilainen eläintarha vaihtoi halvempaan kalalaatuun – pettyneen pingviinin ilme kertoo tilanteesta kaiken

Japanilainen eläintarha vaihtoi halvempaan kalalaatuun – pettyneen pingviinin ilme kertoo tilanteesta kaiken 0:45
Videolla näkyy, miten koppavasti pingviinit suhtautuvat eläintenhoitajan tarjoamaan halvempaan kalalaatuun.

Ruokakulujen kustannusten leikkaaminen iski ikävästi pingviinien makuhermoihin.

Ihmiset eivät ole ainoita, jotka kärvistelevät kohonneiden elintarvikkeiden hintojen kanssa. Japanilaisen Hakone-en akvaarion on pitänyt karsia kuluja myös eläinten ruoissa. Laadukkaan maun kehittäneet pingviinit eivät kuitenkaan sulattaneet päätöstä mukisematta, kirjoittaa CNN.

Aiemmin pingviinit mutustelivat tyytyväisinä japanilaista piikkimakrillia, mutta sen hinta on kohonnut viime vuodesta 20–30 prosenttia. Akvaario päättikin siirtyä hieman halvempaan vaihtoehtoon, mutta vastaanotto on ollut eläinten puolelta sangen nihkeää.

Henkilökunnan on pitänyt heittäytyä luovaksi

Akvaarion työntekijä yrittää heiluttaa makrillia pingviinin nokan edessä, mutta ei saa mitään reaktiota. Kun hän siirtää kalan lähemmäs eläimen nokkaa, pingviini kääntyy ylimielisesti pois. Saukko taas haistaa kalaa ja juoksee sitten karkuun.

Akvaarion työntekijöiden onkin pitänyt heittäytyä luovaksi saadakseen eläimet syömään halvempaa kalaa. Saukot ja pingviinit ovat olleet edes vähän vastaanottavaisempia uuteen ruokaansa, jos mukaan on sekoitettu hieman niiden aikaisempaa suosikkia, piikkimakrillia.

– Ihannetapauksessa he haluaisivat pelkästään piikkimakrillia, mutta he syövät kärsivällisesti myös (tavallista) makrillia, akvaarion työntekijä Hiroki Shimamoto kertoi TV Asahille.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Akvaario leikkaa kustannuksia myös vähentämällä kiertovesipumppujen määrää kahdesta yhteen, mikä on pienentänyt eläintarhan sähkölaskua jopa 40–50 prosenttia. 

– Voisimme nostaa akvaarion sisäänpääsymaksua ja korjata siten tämän ongelman, mutta haluamme parhaamme mukaan pitää laitoksemme mukavana paikkana vierailla. Emme aio nostaa pääsymaksuja, Shimamoto toteaa.

Akvaariosta kerrotaan, että pingviineillä ja saukoilla on omat suosikkikalalajinsa, ja akvaario yrittää parhaansa mukaan vastata niiden tarpeisiin.

– Kaikki akvaarion eläimet ovat perhettämme ja teemme parhaamme pitääksemme ne terveinä. Emme koskaan pakottaisi yhtään eläintä syömään jotain sellaista, mitä se ei haluaisi, akvaariosta kommentoidaan.

Lähde: CNN

Katso myös: Ihastuttavat pingviinit pääsivät museoretkelle Chicagossa – näin Wellington-niminen pingviini ihmetteli akvaarion elämää

Oregonin eläintarhan saukoilla on oiva keino viilentyä helteessä 0:46
Oregonin eläintarhan saukoille tuotiin kasapäin jäitä, joissa saukot saavat pyöriä viilentyäkseen.

Lue myös:

    Uusimmat