Jannika B mietti uransa lopettamista: Ilman Tonia en välttämättä olisi tullut takaisin

Uuden kappaleen julkaissut Jannika B sai tukea perheeltään miettiessään, jatkaako hän uraansa.

Jannika B julkaisi perjantaina 15. huhtikuuta uuden singlen kahden vuoden tauon jälkeen. Niagara-kappale syntyi Jannikan koettua mitättömyyden ja huonommuuden tunteita. Hän on kuitenkin oivaltanut, että heikkous voi kääntyä suureksi vahvuudeksi.

– Olen usein ollut se, joka on vahva, reipas ja tsemppaa muita. Se on rohkeutta, että uskaltaa myöntää, ettei pärjää ja tarvitsee apua, Jannika pohtii.

Huonommuuden tunteet olivat seurausta esikoistytär Martan syntymästä. Äidiksi tuleminen käynnisti Jannikassa uudenlaisen kasvuprosessin.

– Minusta on tullut kunnon itkupilli, niin hyvässä kuin huonossa. Vaikka elän elämäni onnellisinta aikaa, pelot ja epävarmuudet ovat nelinkertaistuneet, Jannika myöntää.

– Mietin, miten pystyn kasvattamaan pienen ihmisen alun, että osaa olla rohkea, empaattinen ja avoin, mutta myös varuillaan ja pelätä oikeissa mittasuhteissa, hän miettii.

Äitiyden myötä myös kuolemanpelko on nostanut päätään.

– Ennen kuolema ei pelottanut, mutta nyt poden sitä tosi vahvasti. Haluan olla näkemässä, kun tyttäreni kasvaa.

Perhe tukee uralla

Jannika on saanut tukea perheeltään pohtiessaan uransa jatkoa. Artisti on ollut poissa keikkalavoilta vuoden ja miettinyt, haluaako tehdä työtä, jossa asettaa itsensä alttiiksi julkisuudelle.

– Mietin sitä joka päivä ja joka hetki. Eihän sitä koskaan tiedä, mihin elämä heittelee. En tiedä, onko tämä viimeinen sinkku, vai jatkuuko urani vielä monta kymmentä vuotta. Olen yrittänyt saada itseni ymmärtämään, ettei tulevaisuutta tarvitse päättää tässä hetkessä. Se tulee kyllä päivä kerrallaan.

Jannikan tarkoitus oli julkaista uutta musiikkia viime syksynä ja keikat hänen piti aloittaa tänä keväänä. Sinkun julkaisu venyi puolella vuodella, ja näillä näkymin hänet nähdään muutamilla keikoilla kesällä, lähellä kotiaan.

– Siinä on ollut itsepohdiskelun aihetta, että uskaltaa lähteä kotoa pois. Siitä ihanasta, turvallisesta ja onnellisesta tilasta. Koen olevani vahva ihminen, mutta julkisuus ja kritiikki on ollut välillä rankkaa.

Jannika uskoo pohtivansa loppuelämänsä, onko julkinen ammatti musiikkiuran väärti. Tähän mennessä vaakakuppi on kallistunut kyllä-vastauksen puolelle.

Pohdinnoissaan hän on saanut tukea erityisesti aviomieheltään Toni Wirtaselta.

– Ennen on noussut karvat pystyyn siitä, jos joku on vihjaissut, että musiikillinen urani olisi mieheni ansiota. Nyt täytyy sanoa, että ilman miestäni en olisi välttämättä tullut edes takaisin, Jannika paljastaa.

– Täytyy kiittää kotijoukkoja, myös äitiä ja isääni siitä, että he ovat olleet tukena ja turvana. He kaikki ovat luvanneet olla kotona odottamassa, meni miten meni.

Lue myös:

    Uusimmat