Janni Hussi ottanut valtavia harppauksia rallikartturina – Heikki Kovalainen vakuuttunut: "Nyt jo SM-sarjan tasolla"

Media-alan moniosaaja Janni Hussia puraisi lähes päivälleen vuosi sitten rallikärpänen, josta alkanut kartanlukijan ura on edennyt nopeasti. C More tapasi Hussin ja kuljettajansa Heikki Kovalaisen Kroatian MM-rallin yhteydessä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Hussin ralliura sai alkunsa, kun WRC2-sarjassa ajava Sami Pajari soitti suoraan radiolähetykseen ja tarjosi hänelle paikkaa viereltään Historic-rallissa. Klassisella Escortilla ajetun ensitestin jälkeen Hussi laittoi jo omat ajovarusteet tilaukseen.

Vuotta myöhemmin Hussilla on jo takanaan SM-sarjan osakilpailuita entisen F1-kuljettajan Heikki Kovalaisen kakkoskuljettajana. Tulokset eivät vielä kaksikkoa tyydytä, mutta Kovalainen on ollut vakuuttunut Hussin perehtyneisyyteen täysin uusissa kuvioissa.

– Olen ollut sitä mieltä jo ihan alusta asti, että Jannissa on valtava potentiaali. Hänellä on kova into tehdä tätä touhua, ja tietysti paljon on opittavaa vielä, mutta hän on aika nopeasti päässyt jyvälle asiasta. Uskon, että nuotin lukeminen ja tekeminen ovat jo nyt ihan riittävällä tasolla ajaa SM-sarjaa, Kovalainen kertoi C Morelle.

Kartanlukijat monipuoliset tehtävät ovat innostaneet Hussia eteenpäin. Hän haluaa tehdä asiat hyvin ja into oppia uutta on kova.

– Siinä on koko ajan semmoinen ”multitaskaus” menossa, minkä koen kyllä, että se on minun vahvuuteni. Olen aika pikkutarkka asioissa ja teen ne aika pedantisti. Huomasin, että tässä on vauhtia, mistä tykkään, ja tässä saa käyttää omia vahvuuksia, Hussi kommentoi.

Videolla Heikki Kovalainen pohtii myös, miksi SM-ralleissa vauhdin löytäminen on ollut niin vaikeaa. Samaan aikaan Japanissa on tullut ralleissa hirmutulosta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat