Katso, mikä ero! Sebastien Ogierin röyhkeä vilppitemppu toi näin valtavan edun Kalle Rovanperään nähden

Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier kärsivät rengasrikon samassa mutkassa Kroatian MM-rallin toisessa erikoiskokeessa. Etenkin Rovanperälle rikko oli kohtalokas, sillä hän hävisi pohja-ajasta pitkälle yli kaksi minuuttia.

Katso: Kalle Rovanperä hävisi Sebastien Ogierille sekuntikaupalla – näin ranskalaismestari hyötyi sääntöjen venyttämisestä

Toyota-kuskien rengasrikko samassa paikassa Kroatian rallin toisella erikoiskokeella tarjosi mielenkiintoisen vertailun renkaidenvaihtojen kestossa. Tässä vertailussa kokenut Sebastien Ogier vei voiton Kalle Rovanperästä, joskin pienen vilpin avittamana.

Rovanperä hävisi erikoiskokeella Ogierillekin peräti 45 sekunnilla. Suurin osa tästä erosta, peräti 30 sekuntia selittyy suomalaisen pysähdyksen kestolla.

– Se on aina liian hidas. Mutta toivottavasti emme menettäneet liikaa aikaa, Rovanperä kommentoi renkaidenvaihtoaan erikoiskokeen maalissa.

Huima ero Rovanperän ja Ogierin pysähdysten kestossa selittyy pääosin ranskalaismestarin aikaisella lähdöllä itse renkaidenvaihdon jälkeen. Kun Ogier hyppäsi auton renkaan vaihdettuaan, hän sai autonsa liikkeelle 17 sekunnissa ottaessaan tilanteessa tietoisen riskin, sillä niin kartturin kuin hänen omat turvavyönsä eivät olleet vielä kunnolla kiinni sääntöjen vaatimalla tavalla.

– Se voi vähän jännittää, että minkälaisia sakkoja tulee. Selvitäänkö rahalla vai tuleeko aikarangaistus, C Moren asiantuntija Teemu Suninen tuumasi Ogierin tempun jälkeen.

Artikkelin pääkuvan video: Kalle Rovanperä hävisi Sebastien Ogierille sekuntikaupalla – näin ranskalaismestari hyötyi sääntöjen venyttämisestä

Kokonaisuudessaan Ogierin pysähdys kesti minuutin ja 20 sekuntia. Tappiota kärkikuski Thierry Neuvillelle tuli minuutin ja 32 sekuntia.

Kuuliaisesti turvavyönsä kiinnittänyt ja kartturiaan Jonne Halttusta odottanut Rovanperä puolestaan lähti liikkeelle vasta 41 sekuntia sen jälkeen, kun hän oli palannut autoonsa renkaidenvaihdon jälkeen.

Rovanperän pysähdys kesti suomalaiselle yhteensä minuutin ja 48 sekuntia. Tappiota pohjat ajaneeseen Neuvilleen maalissa oli lopulta kaksi minuuttia ja 17 sekuntia.

Ogierin aikaisesta lähdöstä ei ainakaan toistaiseksi ole tullut rangaistuksia, vaikka sellaista Suninen hieman erikoiskokeen aikana ennakoikin.

– Tuomaristokin pääsee heti aamulla hommiin. Sen verran kuljettajat tahtovat harmaalle alueelle noita sääntöjä työntää, Suninen totesi ja viittasi samalla myös Neuvillen poikkeamiseen reitiltä heinäpaalutörmäyksensä jälkeen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat