Janne Katajan näytelmälle takaisku – tuli tuhosi lavasteet

Törnävän saarilava Seinäjoella tuhoutui tulipalossa sunnuntain vastaisena yönä. Näyttelijä Janne Kataja epäilee, että palosta aiheutui useiden tuhansien eurojen kustannukset.

Janne Katajan tähdittämä kesäteatteriprojekti Seinäjoellakoki ikävän takaiskun viikonloppuna, kun lavastevarastona toiminut lava tuhoutui tulipalossa.

Lava oli kauttaaltaan tulessa palokunnan saapuessa paikalle. Viereiset rakennukset saatiin pelastettua, mutta näytelmän lavasteet tuhoutuivat.

– Elementit olivat kuivumassa maalauksen jäljiltä. Lavastustyö joudutaan aloittamaan alusta. Tulee kiire saada lavasteet valmiiksi, Kataja kertoo MTV3.fille.

Kataja arvelee, että tulipalon aiheuttamat kustannukset lasketaan tuhansissa euroissa – etenkin, kun otetaan huomioon lavasteiden valmistamiseen käytetyt työtunnit.

– En osaa sanoa varmaksi, mutta luulisin, että useita tuhansia euroja tulee maksamaan. Vakuutukset ovat onneksi kunnossa.

– Onhan tämä traagista ja koomistakin. Eilen vielä treenattiin siellä, ja tänään sitä ei enää ole, Kataja harmittelee.

Törnävän kesäteatterilla oli ollut palon aikaan koulujen päättäjäisiä juhlinutta nuorisoa. Janne Kataja epäilee, että tulipalo on saanut alkunsa jonkinlaisen humalatempauksen seurauksena.

– Ei se itsekseen ole syttynyt. Valvontaa on nyt lisätty tällä suurella näyttämöllä, Kataja sanoo.

Näyttelijä vakuuttaa, että Älä pukeudu päivälliselle -näytelmä saa ensi-iltansa suunniteltuna ajankohtana 26. kesäkuuta.

– Tulenpalavalla innolla treenataan, ja näyttelijät ovat aivan kuumina. Meillä on palava halu päästä lavalle. Ei muuta kuin tulta päin, koomikko naureskelee.

(MTV3 – SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja