Lapset eivät pystyneet maksamaan piparitaikinaa: Arjen sankari Joonas sanoi "Antakaas minä" ja pelasti päivän – herättänyt roppakaupalla hyvää joulumieltä

Pienet arkiset teot ovat usein niitä tärkeimpiä asioita elämässä. Tästä on hyvänä esimerkkinä Oulussa viikonloppuna sattunut tapaus, jossa paikkakuntalainen mies auttoi kauppareissullaan kahta ikävään ongelmaan joutunutta lasta.

Lapset olivat ostamassa lähikaupassa piparitaikinaa ja viikonloppuherkkuja, mutta heidän käyttöönsä annettu maksukortti ei toiminut kassalla. Onneksi heidän takanaan jonossa oli kolmekymppinen Joonas Heikkinen.

– Katselin siinä kassajonossa, että jostakin syystä se lasten korttimaksu ei toiminut. Ajattelin, että kyseessä ei ollut iso ostos ja olisi ollut tympeää lasten lähteä tyhjin käsin pois. Sanoin, että antakaas minä maksan sen.

Heikkinen kertoo, että hänelle oli päivän selvää, että tilanteessa oli autettava.

– Ajattelin, että tottakai autan heitä. Siitähän tulee itsellekin hyvä olo, kun pääsee auttamaan toista. Oli ihan selvä asia, että heille pitää saada ne karkit ja piparkakkutaikinat mukaan.

Heikkinen naurahtaa, että lapset olivat tilanteesta hieman yllättyneen oloisia.

– En tiedä olinko pelottavan näköinen, kun minulla oli mustat vaatteet ja musta maski päässä. En tiedä, katsoivatko ne lapset pelonsekaisin tuntein, että mitä tuo ukko tekee.

Tapaus herättänyt runsaasti hyvää mieltä oululaisten Facebook-ryhmässä

0:53
Video: Arjen sankarit astuvat esiin silloin, kun apua tarvitaan. Viime kesänä veturinkuljettaja Jukka auttoi joutsenperheen junaradan ylitse:

Heti saman päivän aikana oululaisten Facebook-ryhmään ilmestyi iloinen kiitosviesti, jossa kerrottiin sydäntä lämmittävästi tapauksesta ja tavoiteltiin kassalla auttanutta, nimettömäksi jäänyttä hyväntekijää. Julkaisu on saanut muutamassa päivässä yli 2 000 tykkäystä ja runsaasti kiitosta sekä kehuja hyvän joulumielen tuomisesta.

Heikkinen kertoo saaneensa tiedon asiasta puolisonsa kautta, sillä hän ei itse käytä sosiaalista mediaa.

Heikkinen kertoo palautteen tuntuvan yllättävältä mutta hyvältä. Hän pohtii, että vastaavanlaista arkista auttamista on varmasti paljon enemmänkin, kuin mitä lopulta Facebookissa näkyy. Hän kommentoi vaatimattoman oloisesti useaan otteeseen, että kuka tahansa olisi toiminut tilanteessa samalla tavalla.

– Ainakin toivoisin, että tällainen ei olisi hirveän poikkeava tilanne.  Ei se ole itseltä niin iso raha pois, niin ihan mielelläänhän sitä noin tekee ja uskon, että aika moni tekisi sen, jos näkisi. Tekohan oli hyvin pieni ja arkinen. Tällainen pitäisi olla normaalia kanssakäymistä ja elämää, Heikkinen toteaa.

Kuulostaa juurikin aidon arjen sankarin puheelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja