Jänismetsälle suuntaava Teemu Hartikainen teki juhlapelinsä kunniaksi kaksi maalia ja upotti Jokerit: ”Onhan se jumalaton määrä pelejä ja matkustamista”

Salavat Julajev Ufan hyökkääjän Teemu Hartikaisen kahden maalin ilta osui juhlalliseen paikkaan. Hän pääsi niittaamaan Jokerit maihin tuttujen edessä, 300. KHL-ottelussaan.

Sen verran kiero savolainen on tämä Hartikaisen Teemu, että taisi tehdä tempun ihan tahallaan.

Juhlaottelu ja vastassa Jokerit Helsingissä. Se on hyvä lähtökohta tehdä kaksi maalia ja johdattaa oma joukkue 3–2-taisteluvoittoon.

– Jokerit pelasi hyvin, vähän energiat loppuivat omalta joukkueelta. Hyvä että pomppi meille, montaa paikkaa ei ollut, Hartikainen tuumi.

Pomppi ja pomppi. Hartikainen oli alusta asti kaukalon näkyvimpiä hahmoja. Tankkimaista hyökkääjää on lähes mahdoton horjuttaa kulmissa ja maalin edessä.

Ja kun paikka tulee, löytyy käsistäkin herkkyyttä.

Hartikainen teki Ufan 1–0-johtomaalin ja vielä kolmannessa erässä 3–2-voittomaalin.

– Kun Metsola (Juha) on maalissa, meillä on mahdollisuus voittaa. Ensimmäisellä Ufan kaudella Andrei Vasilijevski oli vastaavan tasoinen maalivahti.

Vasilijevski on tätä nykyä yksi NHL:n parhaista maalivahdeista.

Perheellä hyvä olla Ufassa

KHL on sen verran raastava sarja, että 300 ottelun rajapyykki on kova saavutus. Varsinkin, jos ne on vetänyt läpi Hartikaisen rutiinitasolla.

– Onhan se jumalaton määrä pelejä ja matkustamista, Hartikainen herkistyi pohtimaan.

Hartikainen pelaa jo kuudetta kauttaan Ufassa, mikä on kova saavutus pelaajaruletistaan tunnetussa sarjassa. Mikä on pitänyt sinut samassa kaupungissa niin pitkään?

– Hyvä organisaatio, ja perheellä on hyvä olla. Olen saanut pidettyä hyvän suoritusvarmuuden.

Hartikaisen perheeseen kuuluvat vaimo, puolitoistavuotias poika ja koira.

Kommunikointi toimii

Kun Erkka Westerlund tuli Ufan valmentajaksi, Hartikainen kiitteli kommunikoinnin helpottumista. Sama linja on jatkunut Nikolai Tsuluginin aikana. Lisäksi kakkosvalmentajana työskentelee Tomi Lämsä.

– Päävalmentaja on asunut Amerikassa, ja hän osaa hyvin englantia. Hänenkin kanssaan on helppo kommunikoida, joten pari viime kautta on sujunut siinä mielessä hyvin.

Hartikaisen, Joonas Kemppaisen ja Linus Omarkin ykköskenttä on Ufalle kaikki kaikessa. Kun Ufa tarvitsee maaleja, katseet kohdistuvat aina ykköskenttään.

– Välillä on kieltämättä raskasta ja sitä syyttää itseään, jos maaleja ei tule.

Vaikka Hartikainen pelaa hyvällä tasolla, jalkaa ei voi ottaa kaasulta. Sopimus päättyy tämän kauden jälkeen, ja paikka on ansaittava joka vuosi uudelleen.

Jänismetsälle Kuopioon

Metsola heitti, että Hartikainen innostui tekemään maalinsa, kun hän kuuli ylimääräisestä vapaasta.

Hartikainen olikin hyvillä mielin, kun hän sai tietää pääsevänsä Kuopioon sukuloimaan. Työteliäs laituri aikoo suunnata jänismetsälle.

– Jos pari jänistä saisi, mutta ei se saalis niin tärkeää ole. Pääasia, että pääsee liikkumaan luontoon hotellielämän jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat