Jamien mukaan äidit eivät voi "saada kaikkea" elämässään: "Saatamme esittää sitä sosiaalisessa mediassa, mutta se ei ole totta"

Näitä asioita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle... 0:55
Näitä asioita muut äidit eivät koskaan kerro sinulle...

Jamie uskoo, etteivät naiset voi saada elämässään kaikkea. – Ne ihmiset, jotka ovat yrittäneet, päätyvät burn-outiin ja sohvalle itkemään likaisissa joogahousuissa, hän kuvaa.

Jamie Johnson uskoo, etteivät naiset voi saada elämässään kaikkea. Nainen selitti näkemyksiään blogissaan: hän oli keskustellut miehen kanssa, joka kysyi Jamielta, ajatteliko tämä, että naiset "voivat saada kaiken".

– Tiedättehän, koko homman. Aidon asian, unelman. Kauniin perheen, upean uran, talon, jossa on valkea aita, ja koiran, joka ei hyppää jokaisen taloon tulevan ihmisen päälle. Mahtavan sosiaalisen elämän, fyysisesti kunnossa olevan kehon ja virheettömän meikin, Jamie kuvailee.

– Tulin nopeaan päätelmään: ei, naiset eivät voi saada kaikkea. Saatamme esittää sitä sosiaalisessa mediassa, mutta se ei ole totta.

Kaikkia tavoitteita ei mitenkään voi saavuttaa samanaikaisesti

Jamien mukaan mies oli hänen mielipiteestään yllättynyt. Jamie kertoo tunnustavansa avoimesti, ettei ole täydellinen vanhempi, vaimo tai ihminen.

– Koen, etteivät naiset voi saada kaikkea. Ainakaan samaan aikaan, Jamie sanoo.

Hän myöntää, että naisella voi olla upea ura, kauniit lapset ja perhe, hyvä mielenterveys, ihania ystäviä ja hän voi olla hyvässä kunnossa, mutta kaikkia näitä tavoitteita ei mitenkään voi saavuttaa samanaikaisesti.

– Ne ihmiset, jotka ovat yrittäneet, päätyvät burn-outiin ja sohvalle itkemään likaisissa joogahousuissa jäätelökippo sylissään, Jamie uskoo.

– Miksi sanon näin? Koska tuo ihminen olen minä. Yritin niin kovasti saada kaiken. Luulin, että voisin kasvattaa poikani, olla mahtava vaimo, minulla voisi olla siisti koti, voisin olla tuottava työntekijä, tehdä vapaaehtoistyötä parhaiden kanssa, treenata viisi päivää viikossa ja manikyyrini voisi olla virheetön. Mutta olin väärässä. En voinut tehdä kaikkea.

"Kaiken saaminen" osoittautui liian rankaksi

Lopulta "kaiken saaminen" alkoi verottaa Jamien mielenterveyttä. Hän oli jatkuvasti huolestunut ja yliaikataulutettu.

Lopulta Jamie pani kaiken tavoittelulle stopin ja päätti keskittyä perheeseensä, sillä koki sen itselleen tärkeimmäksi. Vapaaehtoistöistä hän luopui, ja kotiin palkattiin siivooja. Kuukauden työntekijäksikään Jamie ei päässyt.

– Mutta arvatkaa mitä: tuolla kaikella ei ole enää minulle väliä. Kyllä, olisi ihanaa tehdä kaikki nuo asiat ja saada kaikki ja olla paras, mutta se ei ole mahdollista tai toteuttamiskelpoista, ainakaan ilman assistenttia, kokkia, treenaajaa ja kloonia minusta itsestäni.

"Täytyy aina priorisoida yhtä asiaa toisten yli"

Jamie alkoi ottaa rennommin: hän nukkui päiväunia ja katsoa tv-sarjoja, koska se teki hänet onnelliseksi ja rennoksi.

– Joten ei, naiset eivät voi saada kaikkea. Sinun täytyy aina priorisoida yhtä asiaa toisten yli. Se on elämää, joten älä ole niin ankara itsellesi. Ei se ole stressin ja huolen arvoista, Jamie sanoo.

– Oikeasti, olen ollut tuossa tilanteessa ja se oli katastrofi. Älä rankaise itseäsi. Ota aikaa tehdäksesi asioita, jotka tekevät sinusta onnellisen.

Lue myös:

    Uusimmat