James Cameronin ohjaama tuore Avatar-elokuva pääsi sensuurin ohi Kiinassa

Tuore Avatar: The Way of Water on hyväksytty harvinaisella tavalla levitykseen.

James Cameronin ohjaamalla Avatar: The Way of Waterilla on ollut myötätuulta myös Kiinassa, jonka markkinoille pääsevät ulkomaiset elokuvat valitaan tarkkaan. Viranomaiset hyväksyivät Avatar kakkosen levitykseen, toisin kuin esimerkiksi Marvel-elokuvat vuosikausiin.

Vielä ensi-illan aikaan joulukuussa kolmasosa maan valkokankaista oli kiinni korona-aallosta johtuvien uusien rajoitusten vuoksi. Silti elokuva on kerännyt yli kymmenen prosenttia kaikista lipputuloistaan juuri Kiinasta. Toisin sanoen Kiina on merkitykseltään jopa yhtä suuri kuin kaksi seuraavaksi suurinta markkinaa, Ranska ja Saksa yhteensä.

Yhdysvallat on elokuvamarkkinana edelleen kirkkaasti Kiinan edellä. Hollywoodin toiveet Kiinan markkinan kasvusta maailman tärkeimmäksi laimenivat viitisen vuotta sitten, kun kiinalaisyleisö keskittyi yhä enemmän paikallisiin elokuviin. Kyse ei ole vain mausta, vaan kulttuurisesta ja taloudellisesta protektionismista. Viime kädessä viranomaiset päättävät täysin, mitä maan valkokankailla saadaan näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja