Jamaikan juoksutähti luhistui radan varteen kesken kilpailun: "Lääkärit sanoivat minun kuolleen"

Jamaikalainen Kemoy Campbell sai helmikuussa sydänkohtauksen kesken New Yorkin yleisurheilun Millrose Games -kilpailun 3000 metrin juoksumatkalla. 

Campbell toimi kilpailussa kirittäjänä ja luhistui radan sivuun kesken kilpailun. Hän sai välittömästi hoitoa. 

– Minulla ei ole mitään muistikuvia tapahtuneesta. Lääkärit sanoivat sydämeni pysähtyneen ja minun periaatteessa kuolleen. Se oli pelottava hetki, Campbell kertoi BBC:lle.

Campbell vietti 17 päivää sairaalassa ja hänelle laitettiin sisäinen defibrillaattori. Hän kertoi, että lukuisista testeistä huolimatta, lääkärit eivät osanneet sanoa syytä sydämen pettämiseen.

– Kun heräsin, oli maanantai-aamu (kaksi päivää kilpailun jälkeen) ja olin sairaalassa. En tiennyt, missä olin ja miten päädyin sinne. Se oli todella pelottavaa tietää, että menetin melkein kaksi kokonaista päivää, enkä muistanut mitä tapahtui, Campbell kertoo.

Juoksijan tyttöystävä on laittanut pystyyn rahankeräyksen ja sponsorina toiminut Reebok on lahjoittanut noin 45 000 euroa hurjien hoitokulujen kattamiseksi. Hänellä ei ollut sairausvakuutusta. 

Campbell kertoi myös ajatuksistaan tulevaisuudesta. 

– Mielestäni, minun pitäisi olla takaisin radalla. Lääkärit sanovat, että minun pitäisi ottaa rennosti, sillä välin kun he tekevät testejä. Sen jälkeen voin ehkä aloittaa rauhallisesti harjoittelun. Jos en pysty siihen, se on urani loppu, Campbell päätti.

Jamaikalaisella on hallussaan maansa ennätykset 3000, 5000 ja 10 000 metrin matkoilla.

Lue myös:

    Uusimmat