MM-yleisurheilutähden tragedia: löysi valmentajansa kuolleena kentän laidalta

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Kirani Jamesin valmistautuminen Budapestiin otti traagisen käänteen kesäkuussa, kun hän löysi oman valmentajansa kuolleena harjoituskentän laidasta.

Itsekin olympia- ja MM-kultaa urallaan viestijuoksuissa voittanut yhdysvaltalainen Harvey Glance, 66, menehtyi vain viikkoja ennen MM-kisojen alkua Arizonan osavaltiossa.

Grenadalaisjuoksija Kirani Jamesille kuolema oli erityisen suuri järkytys. Hän oli juuri viimeistelemässä päivän lämmittelyään ja menossa puhumaan kentän reunalla tuolissa istuneelle Glancelle.

James sai kuitenkin todeta, että valmentaja oli mennyt kentän laidalla elottomaksi. Glance kiidätettiin sairaalaan, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Kuolinsyyksi paljastui sydänpysähdys.

– Tämä on ollut todella suurta myllerryksen aikaa, Kirani James kertoi norjalaisen NRK:n haastattelussa.

– Menetin valmentajani kesäkuussa. Olen yrittänyt sopeutua siihen. Minulla on ollut elämässäni monia hyviä ihmisiä, jotka ovat auttaneet minua tänä aikana. Olen siitä kiitollinen, James sanoi.

30-vuotiaalle arvokisamenestyjälle valmentajan menetys oli kova pala.

– Hän oli kuin isähahmo minulle.

Kirani James voitti miesten 400 metrillä MM-kultaa vuonna 2011 ja olympiakultaa vuonna 2012. Lisäksi hänellä on hopea- ja pronssimitalit kummaltakin tasolta. Viimeksi James juhli MM-hopeaa viime vuoden Oregonin MM-kisoissa.

Budapestissa James kiiruhti tiistaina ratakierroksen finaaliin välieränsä kakkosena. Loppukilpailu on vuorossa torstai-iltana.

Lue myös:

    Uusimmat