Jälleen yksi on poissa republikaaniehdokkaista – hyöty valunee tämän ehdokkaan laariin

Yhdysvalloissa republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitellut Chris Christie on päättänyt lopettaa vaalikampanjansa, uutistoimisto AFP kertoo. Hän kertoi päätöksestään New Hampshiressa pidetyssä kampanjatilaisuudessa.

–  Häviäisin mieluummin kertomalla totuuden, kuin valehtelisin voittaakseni, Christie sanoi jatkaen, että vaalit ovat kamppailu "maamme ja puolueemme sieluista".

Christien päätöksen odotetaan satavan Yhdysvaltain entisen YK-suurlähettilään Nikki Haleyn kampanjan laariin. Jonkinlaista draamaa kuitenkin nähtiin, tai pikemminkin kuultiin, kun Christie keskusteli The New York Timesin mukaan tietämättään päällä olevan mikrofonin ääressä ennen tilaisuuden alkua. Christien mukaan Haley tulee kärsimään pahoin esivaaleissa, eikä hän ole sovelias ehdokaskisaan.

New Jerseyn entinen kuvernööri Christie profiloitui kampanjassaan entisen presidentin Donald Trumpin äänekkäimpänä arvostelijana. Kaksikon poliittiset näkemykset olivat kuitenkin aiemmin samoilla linjoilla ja republikaanien vuoden 2016 esivaaleissa Christie luopui ehdokkuudestaan ja asettui tukemaan Trumpia. Hän toimi jopa Trumpin apuna jälkimmäisen aloittaessa kauttaan presidenttinä.

Christie tapasi Trumpin ensimmäisen kerran, kun ensin mainittu toimi liittovaltion syyttäjänä ja jälkimmäinen omisti kasinon New Jerseyssä.

Republikaanien esivaalit käynnistyvät maanantaina Iowan osavaltiossa. Trumpin kannatus on ollut pitkään ylivoimainen muihin verrattuna, selviää kannatuskyselyiden keskiarvoja seuraavan Real Clear Politics (RCP) -sivuston julkaisuista. Vaalit käydään tämän vuoden marraskuussa.

Trumpin kannatus RCP:n kyselyiden keskiarvoissa on hieman yli 62 prosenttia. Haleyä kannattaa puolestaan 11,4 prosenttia ja Floridan kuvernööriä Ron DeSantisia 11 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat