Jälleen maagisen 100 000 kävijän rajan rikkova Ruisrock käynnistyi suurempana kuin koskaan aiemmin – ”Esiintyjiä ei kauheasti tarvitse houkutella tänne”

Turussa järjestettävä Ruisrock-festivaali on jatkanut festarikansan suursuosiossa jo useiden vuosien ajan.

Vaikka Ruisrock on kärsinyt värikkään historiansa aikana muiden festivaalien tavoin erinäisistä kasvukivuista ja alan kovasta kilpailusta, on viidettäkymmenettä kertaa järjestettävä festivaali kyennyt säilyttämään paikkansa festarikartalla.

Euroopan vanhimpiin festivaaleihin kuuluva Ruisrock onkin tällä hetkellä suositumpi kuin koskaan aiemmin.

– Matkalle mahtuu monenlaista. Nyt elämme kaikilla tavoin parhaimpia aikojamme, kertoo Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

– Olemme miettineet paljon, että mitä ihmiset haluavat täällä tehdä. Se on kantanut lopulta hedelmää. Olemme kuin pako arjesta viikonlopun ajaksi, Niemelä jatkaa.

Monen suomalaisartistin kesän kohokohta

Vuosikymmenten aikana Ruisrock on kypsynyt merkittäväksi kulttuuritapahtumaksi. Monelle esiintyvälle artistille legendaarinen Ruisrock onkin festivaalikesän yksi ehdottomista kohokohdista.

– Ruisrock merkitsee minulle nuoruusmuistoja. Täällä on lisäksi parhaat ihmiset ja aina hyvä energia. Ja aina aurinkoinen sää, kertoo supersuosittu Alma.

– Täällä on puitteet artistille aina kohdillaan. Täällä on paras yleisö ja sitä paitsi Turussa paistaa aurinko aina. Vaikka monta kertaa olen täällä keikkaa tehnytkin, niin joka kerta se fiilis vain kasvaa, tunnelmoi hittejä takova Reino Nordin.

Promoottori Mikko Niemelää artistien ylisanat festivaalista ilahduttavat suuresti.

– Olemme hyvin imarreltuja. Esiintyjiä ei kauheasti tarvitse houkutella tänne. Erityisesti kotimaisille artisteille on kunnia-asia päästä tänne esiintymään. Olemme todella kiitollisia siitä, ja otamme sen suurimpana kohteliaisuutena, kiittelee Niemelä.

Satatuhatta jälleen rikki

Tänäkin vuonna Ruissaloon odotetaan saapuvan yli satatuhatta vierasta kuuntelemaan maailman sekä Suomen suurimpia artistinimiä. Kolmipäiväinen festivaali onkin edellisten vuosien tapaan loppuunmyyty.

– Tämä taitaa olla jo seitsemäs kerta, kun olen täällä. Pitäisi olla aamulla kahdeksan aikaan kotona, joten siihen asti mennään, kertoo festareille saapunut Juha Virtanen.

– Tämä on koko kesän ja koko vuoden kohokohta. Mitään ei odota enempää kuin Ruisrockia. Hauskaa tulee olemaan, vaikka sataisi, kertovat kaverukset Mikko Rautasalo ja Niklas Tuominen.

– Jos kysyt sitä, että mitä on kesä, niin se on Ruisrock, iloitsevat puolestaan Jenniina, Emma,Mimmi ja Sani.    

Lue myös:

    Uusimmat