Jalkapallotähti kieltäytyi koronarokotteesta – keräsi miljoonia euroja koronapandemiassa kurittuneille

Bayern Münchenin tähtipelaaja Joshua Kimmich kertoi Sky Sports Germanylle, että hän ei ole ottanut koronarokotetta. Kimmichin "WeKickCorona" -tukikampanja tuotti yli seitsemän miljoonaa euroa.

Kimmichin joukkuetoveri Leon Goretzka liittyi mukaan kampanjaan ja molemmat sijoittivat yli puoli miljoonaa euroa starttirahaa sille. Saksalainen ei ole kuitenkaan itse ottanut koronarokotetta. Bayernissa on Bildin mukaan viisi rokottamatonta pelaajaa.

– Olen epävarma puutteellisten pitkäaikaistutkimustuloksien vuoksi. Olen tietenkin tietoinen velvollisuuksistani, noudatan kaikkia hygieniaohjeita ja minut testataan joka toinen tai kolmas päivä. Kaikkien pitäisi tehdä päätös itse, Kimmich kertoi.

– En ole kuitenkaan koronan kieltäjä tai rokotevastainen. En myöskään sano, että en aio ollenkaan ottaa rokotetta, Kimmich jatkoi.

Entinen Liverpoolin ja Saksan maajoukkuepelaaja Dietmar Hamann lyttää Kimmichin ajatukset.

– Suurin ongelma, jonka näen: Monet stadionit vaativat rokotusta sisäänpääsyyn. Se tarkoittaa, että siellä voi olla tilanne, jossa rokottamaton henkilö ei pääse sisään, mutta kentällä heitä on 20, Hamann totesi.

26-vuotias Kimmich on edustanut Bayernia vuodesta 2015 lähtien. Hän on edustanut Saksan maajoukkuetta 64 ottelussa ja tehnyt kolme maalia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja