Tenniksen supertähti kieltäytyi koronarokotteesta – "En näe mitään syytä"

Tenniksen maailmanlistalla kolmantena oleva Kreikan Stefanos Tsitsipas kertoo, ettei aio ottaa koronarokotetta.

Tennistähdet Roger Federer ja Rafael Nadal ovat ottaneet koronarokotukset sekä rohkaisseet muita urheilijoita seuraamaan heidän esimerkkiään. Tsitsipas sanoi tällä viikolla, että ei ole ottanut rokotetta, koska sitä ei ole vaadittu pelaamiseen.

Tsitsipasin ulostuloa ei katsottu hyvällä. Kreikan kehitysministeri Adonis Georgiadis kertoi olevansa pettynyt tennistähden kommenttiin.

– Hän on esikuva, jonka ajatukset ja käytös vaikuttavat moniin ihmisiin, Georgiadis sanoi.

23-vuotias Tsitsipas kertoi tarkemmin Greek Reporterin haastattelussa, miksi on kieltäytynyt rokotteen ottamisesta.

– Minun mielestäni rokotetta ei ole testattu tarpeeksi, se on uutta. Sillä on tietyt sivuvaikutukset ja tiedän ihmisiä, joilla on ollut niitä. Haluan sanoa, että en ole rokotetta vastaan. En vain näe mitään syytä, miksi kenenkään minun ikäryhmässäni pitäisi rokotuttaa, Tsitsipas totesi.

– Kaikilla on oikeus valita tekonsa. Jos haluat suojata itseäsi rokotuksella, niin tee niin. Uskon, että meille nuoremmille on hyvä sairastaa virus, koska immuniteettimme vahvistuu, Tsitsipas jatkoi. 

Tsitsipas on parhaimmillaan ollut tenniksen grand slam -turnauksessa finaalissa. Hän hävisi tänä vuonna Ranskan avointen loppuottelun Serbian Novak Djokovicille.

Lue myös:

    Uusimmat