Jalat hellänä korkkarimaratonista? Näin helpotat kipua

Edustustilaisuus toisensa jälkeen? Korkokengät kruunaavat asun, mutta voivat tuoda mukanaan viheliäitä vaivoja.

Korkokengät aiheuttavat jatkuvasti käytettynä erilaisia vaivoja aina kipeistä päkiöistä rakkuloihin ja känsiin saakka. Elle.com keräsi kasaan muutaman hyödyllisen vinkin, joilla kivusta parantuminen nopeutuu.

Paljain jaloin kävely

Avojaloin oleminen helpottaa korkokenkien aiheuttamaa turvotusta. Rakkoja ei paina mikään, kun jalat ovat paljaana.

Rakkuloiden hoitaminen

Kaikki avohaavat vaativat vähintään välittömän desinfioimisen ja suojaamisen. Puhjennut rakkula periaatteessa vastaa avohaavaa. Puhkeamattomien rakkojen sen sijaan kannattaa antaa olla ja laittaa niiden päälle rakkolaastari. Rakkuloiden puhkaisemisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Rakkula onkin itseasiassa luonnon oma suojakeino. Se pitää hankautuneessa kohdassa olevan ihon puhtaana.

Jalkakylpy

Lämmin jalkakylpy rentouttaa jumissa olevia lihaksia. Eteeriset öljyt, kuten piparminttu, tehostavat vaikutusta.

Odota

Kun jalat ovat jo todella kipeät, kaikkein paras vaihtoehto on yksinkertaisesti odottaa, että kipu helpottaa. Korkokengät kannattaa jättää kaappiin vähintään niin pitkäksi aikaa, että rakkulat ovat parantuneet.

Venyttely

Myös jalkoja voi venytellä ja se todella helpottaa kipua.

Jalkahoito tai -hieronta

Ammattilaisen tekemät jalkahoidot auttavat kipuun nopeasti. Ammattilainen myöskin todella tietää, mitä tekee, joten todella rasittuneiden jalkojen hoidossa ammattilainen on usein kotihierojaa parempi vaihtoehto.

Matalapohjaiset kengät

Vaikka edessä olisi taas juhlat, kannattaa korkkarit unohtaa, jos jalkoja särkee edelleen. Tilaisuuteen kannattaa valita vaatteet, jotka eivät välttämättä vaadi kymmentä senttiä lisää mittaa säärille. Siistejä ja juhlavia matalia kenkiä on pilvin pimein.

Tuunaa korkkarisi

Erilaiset geelityynyt ja jaloille hellät pohjalliset helpottavat seuraavalla kerralla, kun korkkareiden käyttäminen on taas ajankohtaista. Sen lisäksi, että suutari osaa neuvoa millaiset pohjalliset ovat sopivat, hänellä on varmasti muutakin sisäpiirintietoa siitä, miten huikeimmistakin koroista saa edes hieman mukavammat.

Lähde: Elle.com

Lue myös:

    Uusimmat