Jakob Ingebrigtsenille kovia syytöksiä ennen Timanttiliigan finaalia – kilpakumppaneilta raju ulostulo: "Järjetöntä"

Rai Benjamin voitti Karsten Warholmin 400 metrin aitojen Timanttiliigan finaalissa 1:31
Ingebrigtsenin maanmies Karsten Warholm lyötiin lauantaina Eugenessa 400 metrin aitojen finaalissa

Norjan juoksuihme Jakob Ingebrigtsen saa niskaansa kovia syytöksiä ennen sunnuntain Eugenen Timanttiliigan finaalia.

Yleisurheilun supertähden Ingebrigtsenin kilpakumppanit ovat käärmeissään, sillä finaalitapahtumassa 5000 metrin juoksumatka on korvattu 3000 metrillä. Kyseessä on ensimmäinen kerta vuodesta 2017 järjestetyn finaalitapahtuman historiassa, kun muutos tehdään. 

Etiopialaisten Yomif Kejelchan ja Talehun Bekelen agentti Gianni Demadonna vahvistaa NRK:lle, että että hänen suojattinsa ovat raivoissaan ratkaisusta. Kaksikko uskoo, että järjestäjät suosivat maailmantähteä. 

– Heidän mielestään on järjetöntä, että he ovat karsineet 5000 metrin juoksuun, kun finaalissa juostaan 3000 metriä. He ovat erittäin tyytymättömiä. Vain siksi, että Ingebrigtsen haluaa juosta 3000 eikä 5000 metriä. Se ei ole ollenkaan oikein. Mutta tällaista on yleisurheilun viihdebisnes nykyään, Demadonna tilittää NRK:lle.

Kejelcha johtaa Timanttiliigan rankingia. Hän on voittanut kaudella aiemmin kaksi 5000 metrin kisaa. Loppukilpailun karsintakisat ovat koostuneet yhdestä 3000 metrin matkasta, 5000 metriä on juostu kaudella viidesti. 

Ingebrigtsenin agentti kommentoi vyyhtiä NRK:lle omassa lausunnossaan.

– MInä tai Jakob emme ole vaatineet tai pyytäneet, että kisan pitäisi olla 3000 metriä. Se on järjestäjän päätös, ei kenenkään muun, Daniel Wessfeldt sanoo. 

Norjalaismedia kysyi myös ärsytyksen kohteeksi joutuneelta juoksijalta suoraan, mitä hän ajattelee kilpaveljiensä nostamasta epäkohdasta. Ingebrigtsen kiisti pyytäneensä matkan vaihtamista. 

Tähtijuoksija tykitti perjantaina Euroopan ennätyksen maililla aikaan 3.43,73. Hän jäi maailmanennätyksestä vain kuusi kymmenystä. 

3000 metrin kisa juostaan sunnuntai-iltana klo 23.17. Klo 22 alkava kilpailu on katsottavissa kokonaisuudessaan C Moressa.

Oliver Helander Eugenen keihäskisan kolmas – tyrmäsi toimittajan utelun: "Seuraava kysymys" 1:10
Oliver Helander oli perjantaina Eugenen keihäskisan kolmas – tyrmäsi toimittajan utelun: "Seuraava kysymys"

Lue myös:

    Uusimmat