Mainos

Jäikö Inceptionin mystinen loppukohtaus vaivaamaan? Tässä on viimein selitys

Ohaaja Christopher Nolanin ylistetty elokuva Inception on jo lähes kymmenen vuotta hämmentänyt katsojia. Erityisesti loppukohtaus on saanut ihmiset sekaisin. 

Kohtauksessa Leonardo DiCaprion näyttelemä Dom Cobb pääsee pitkän pakoretken jälkeen viimein kotiin lastensa luokse. Unen ja todellisuuden välillä seikkaileva Cobb on yleensä varmistanut pienellä hyrrällä, milloin uneksii ja milloin on hereillä: uneksittaessa hyrrä jää pyörimään, todellisuudessa se lopulta pysähtyy.

Loppukohtauksessa lastensa luokse kiirehtiessään Cobb jättää hyrrän pyörimään eikä jää enää tarkistamaan tilannetta. Hyrrä jatkaa pyörimistään ja katsoja jää arvuuttelemaan, onko kaikki hyvä sittenkin lopulta vain unta. 

Nolan on itse aiemmin vastannut uteluihin vain toteamalla, että kaiken jälkeen Cobb ei enää välitä uneksiiko vai ei.  

Näyttelijä Michael Caine, joka esittää elokuvassa Cobbin vaimon isää, on kuitenkin paljastanut Nolanin kertoneen enemmän. 

– Kun sain Inceptionin käsikirjoituksen, olin hiukan hämmentynyt ja sanoin hänelle: "En ymmärrä, missä uni on". Kysyin: "Milloin se on unta ja milloin totta?" Ja hän sanoi: "Kun sinä olet kohtauksessa, se on totta", Caine on kertonut. 

Cainen hahmo on mukana viimeisessä kohtauksessa, joten viesti on selvä. Cobb todella pääsi lopulta lastensa luokse, ja katsojat voivat vihdoin hengähtää. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja