"I see dead people" – selvisikö legendaarisen Kuudes aisti -elokuvan suurin mysteeri vihdoin?

Kulttileffa Kuudes aisti tarjoili kenties elokuvahistorian mehukkaimman loppuratkaisun. 

Kuudes aisti -elokuvassa päärooleissa nähdään pieni Cole-poika (Haley Joel Osment) ja terapeutti Malcom (Bruce Willis).

Cole pelkää kuollakseen aaveita ja uskoo näkevänsä kuolleita ihmisiä, kunnes tapaa Malcomin, jonka kanssa hän pystyy muodostamaan todellisen siteen.

Elokuvan lopussa käy ilmi, että Malcom on ollut kuollut koko elokuvan ajan.

Tiesikö Cole?

Niin nerokas kuin elokuvan loppuratkaisu onkin, yksi kysymys on jäänyt kummittelemaan kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Kysymys kuuluu: Tiesikö Cole, että Malcom on kuollut?

Jos ajattelee järjellä, Colen ja Malcomin välinen suhde ei olisi mahdollinen, mikäli Cole olisi tiennyt Malcomin olevan kuollut, ottaen huomioon sen, kuinka paljon hän pelkäsi aaveita.

On kuitenkin olemassa mahdollisuus, että Cole tiesi Malcomin olevan kummitus, mikäli ajattelee tarkemmin elokuvan kenties legendaarisinta kohtausta, jossa Cole paljastaa Malcomille suurimman salaisuutensa toteamalla I see dead people, eli näen kuolleita ihmisiä.

Cole sanoo, ettei kummitukset tiedä olevansa kuolleita ja että ne näkevät vain sen, minkä haluavat. Jossain vaiheessa Cole varmasti huomasi Malcomin paidassa olleen veritahran, jota Malcom ei itse nähnyt, koska hän ei tiennyt olevansa aave.

The Huffington Post haastatteli Kuudes aisti -elokuvan tuottaja Roger Birnbaumia tämän uuden The Magnificent Seven -elokuvan tiimoilta. He kysyivät haastattelussa suoraan, tiesikö Cole, että Malcom on kuollut.

– Ei, vastaa Birnbaum ykskantaan.

Toimittaja ei peitellyt tuohtumustaan vastauksesta. Yhtäkkiä Birnbaumilla muuttuikin ääni kellossa. 

– Tai kyllä.

The Huffington Post päättelee, että Birnbaumin vastauksen perusteella totuus on mitä todennäköisemmin se, ettei Cole tiennyt Malcomin olevan kuollut. Tuottaja Birnbaum ei kuitenkaan halunnut rikkoa kulttileffan mystiikkaa kokonaan ja jätti oven raolleen myös muita tulkintoja varten.

Lue myös:

    Uusimmat