Jaguarin ensimmäinen katumaasturi näyttäytyi Suomessa – Teknavi oli paikalla Finlandia-talolla

Jaguar järjesti näyttävän tilaisuuden uuden F-Pace-katumaasturin ensiesiintymiselle Suomessa. Teknavi pääsi ensimmäisten joukossa tutustumaan tähän vuoden odotetuimpaan maasturiuutuuteen, josta olemme myös julkaisseet ensituntumat ratin takaa.

Livenä auto näyttää todella hyvältä. Keulan ilme isoine ilmanottoaukkoineen on aggressiivinen ja viirumaiset ajovalot luovat määrätietoisuutta. Autossa on selkeää sukunäköä muuhun mallistoon. Sivusta katsottuna nouseva kylkilinja luo vankan vaikutelman. Vastaavasti takaovien jälkeen laskeutuva katto luo coupemaista vaikutelmaa. Sivuprofiili ja takaviisto tuovatkin mieleen Porsche Macanin, jossa on vastaavanlaista tyyliä. Takailmettä hallitsevat ilmeeltään tutut takavalot ja kaksi pyöreää pakoputken päätä.

Kuljettajan paikalle astuttaessa huomaa auton korkeuden. Maavaraa on yli 20 senttiä ja autoon saa nousta. Sitä helpottaa ovet avatessa auton alta esiin tuleva astinlauta. Yleisilme on hyvin lähellä muita nykyisiä Jaguareja. Keskeltä löytyy pyöreä vaihteenvalitsin ja multimediajärjestelmää käytetään kosketusnäytön avulla. Mittaristoksi on tarjolla täysin digitaalinen vaihtoehto, jonka näkymää pystyy muokkaamaan. Takana on riittävästi tilaa normaalimittaiselle ja penkki tarjoaa pikaisen istumisen perusteella hyvän tuen. Lähelle tuleva takapyöräkotelo hieman vaikeuttaa kulkua takapenkille. Tavaratila on selkeän mallinen ja laajennettavissa penkit kaatamalla.

Myös moottorivalikoima on tuttu muista malleista, ja nelivetojärjestelmä on teknisesti yhtenevä F-Typen kanssa. Myös XE ja XF saavat mallistoonsa tärkeät nelivetovaihtoehdot.

Jaguar F-Pace on pikaisen tutustumisen jälkeen erittäin houkuttelevan oloinen kokonaisuus. Sen muotoilussa on saatu yhdistettyä sukunäkö ja persoonalliset piirteet hienolla tavalla. Kun tämän ja hyväksi todetut moottorit tulevat tarjolle kilpailukykyiseen hintaan, saavat kilpailijat olla tarkkana tämän maastokissan kanssa.

Uusi F-Pace on ennakkoesittelyssä perjantaina Espoossa Sport Car Centerissä ja viikonloppuna AutoCenterissä Tampereella. Myyntiin auto ennättää meillä kesäksi ja sen hinnat alkavat 55 746 eurosta. Lue tarkemmin hinnoista aikaisemmasta artikkelista: Jaguar julkaisi ensimmäisen maasturinsa hinnat

Kuvat: Mikko Autio

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja