Mainos

Jäälohkare aiheutti järkyttävän vaaratilanteen uimahallissa – liukumäkeen ammottava reikä: "Ihmiset nousivat hätääntyneenä seisomaan altaissa"

0:18
Jäälohkare rikkoi vesiliukumäen lasikuitupinnan.

Mikkelin kaupungin Viihdeuimala Rantakeitaassa saatiin säikähtää sunnuntaina kunnolla, kun katolta pudonnut jäälohkare rysäytti osan vesiliukumäen katosta rikki. Liukumäki oli tapahtumahetkellä normaalisti auki.

– Istuttiin porealtaassa ihan aitiopaikalla ja nähtiin, kun painava lumimöykky tippui liukumäen päälle ja rikkoi liukumäen katon. Sieltä juoksi heti kaksi miestä tarkastamaan tilannetta ja huutelemaan, oliko putken sisässä ketään, kommentoi uimahallissa asioinut mikkeliläinen Joanna Herranen.

Jäälohkareen pudotus aiheutti hallissa kuuluvan pamauksen, mikä säikäytti kaikki uimarit. Liukumäen katto jäi lommolle ja osa katosta pirstaloitui.

– Meidän kanssa istui poreammeessa yksi nainen lapsensa kanssa ja me sieltä kauhistuneena katsottiin tilannetta. Ihmiset nousivat heti altaissa seisomaan hätääntyneen näköisinä. 

Ei henkilövahinkoja

Rivakan reagoinnin seurauksena pelastajat totesivat nopeasti, ettei vesiliukumäessä ollut tapahtumahetkellä ketään ja onnettomuudesta selviydyttiin pelkällä säikähdyksellä.

– Ihan kauhealta tuntui. Jos liukumäessä olisi joku laskenut, niin siinä olisi tosi huonosti käynyt. Meinasin juuri oman tyttäreni kanssa seuraavaksi siirtyä poreammeesta liukumäkeen. 

– Olen vain kiitollinen, että kukaan ei loukkaantunut, kommentoi myös eräs toinen uimahallin asiakas.

Henkilökunta saapui paikalle

Uimahallin henkilökunta saapui pian tapahtuneen jälkeen paikalle tarkastamaan tilanteen. He ilmoittivat onnettomuudesta välittömästi eteenpäin ja peittivät liukumäen suuaukon "tulpalla", jotta kylmä ilmavirta ei pääsisi sisälle uimahalliin. 

Herrasen mukaan asiakkaille ei tapahtuneesta kuitenkaan ilmoitettu erikseen.

– Itse en kuullut minkäänlaista tiedotetta. Olisi ollut hyvä julkisesti meille ihmetteleville tiedottaa, että mikä on tilanne. 

Lasikatto kerää uimalan katolle jäätä

Mikkelin kaupungin Viihdeuimala Rantakeitaan hallimestari Virpi Lahti vahvistaa, että onnettomuus on päässyt tapahtumaan.

– Meillä on täällä lasikatto, jonne lämpöä kerääntyy. Tämän seurauksena lumi lämpenee katolla ja alkaa luoda jääpuikkoa rännin reunaan.

Lahden mukaan jääpuikkoa on poistettu katolta säännöllisin väliajoin. Viimeksi jää ja lumi poistettiin sieltä hallimestarin mukaan muutama viikko sitten.

– Nyt on ollut niin poikkeuksellinen talvi, että sitä jäätä oli ehtinyt kertymään paljon. Sieltä sitten tippui jäälohkare päälle, joka rikkoi vesiliukumäen lasikuitupinnan. Liukumäkeen tuli ihan reikä, kertoi Lahti.

Turvakaari tilattu ennen onnettomuutta

Vaaratilanteiden välttämiseksi liukumäen päälle tilattiin jo kuukausi sitten turvakaari. Teknisen hallimestarin Kimmo Kellmanin mukaan turvakaarta ei kuitenkaan ole tiedettävästi vielä toimitettu uimalalle.

Virpi Lahden mukaan vesiliukumäen kunto vastaa kaikkia standardeja. Liukumäki on tällä hetkellä korjauksessa ja sen oletetaan avautuvan jo keskiviikon aikana. Liukumäki on alun perin otettu käyttöön vuonna 2001. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja