Jaakko Ryhänen: Klassinen musiikki harmaannuttaa

Mitä tapahtuu, kun maailmankuulu oopperalaulaja ja suomalainen pianisti/tv-kasvo yhdistävät voimansa? Jaakko Ryhäsen ja Seppo Hovin 25-vuotinen yhteistyö puhuu puolestaan.

Jaakko Ryhänen on laulanut menestyksekkään uransa aikana lukuisia merkittäviä bassorooleja sekä vieraillut kaikissa maailman johtavissa oopperataloissa.

Oopperalaulaja on hypännyt vuosien varrella rohkeasti myös oman genrensä ulkopuolelle. Pitkäaikainen yhteistyö toisen alansa huippuosaajan, Seppo Hovin kanssa, juontaa juurensa vuoteen 1985.

− Sepolla oli tuolloin TV1:ssä ohjelma nimeltään Laulunlyömät. Hän soitti ja pyysi minua mukaan. Sanoin, etten osaa laulaa sellaista musiikkia, mutta lopulta Seppo ylipuhui minut, Ryhänen kertoo.

Työtoverit ja ystävät

Ryhäsen ja Hovin yhteistyö on sittemmin kestänyt jo 25 vuoden ajan. Kaksikko on vetänyt lukuisia viihdekonsertteja ympäri Suomea sekä levyttänyt yhdessä.

− Olemme tehneet muun muassa kolme viihdelevyä sekä klassisen levyn suomalaista musiikkia orkesterin kanssa. Keikkoja kertyy 15−20 vuodessa, Ryhänen kertoo.

Oopperalaulajalta irtoaa varauksettomat kehut kollegalleen, jonka kanssa hänellä on kaikesta päätellen lämpimät välit.

− Seppo on minua kolme päivää vanhempi, mutta paljon nuoremman näköinen. Kevyt musiikki on niin paljon kevyempää, klassinen harmaannuttaa.

− Seppo on siviilissä samanlainen kuin televisiossakin: huippuammattilainen, jonka kanssa on hyvä pelata. Vaikka oma homma heittäisi häränpyllyä, Seppo tulee perässä, Ryhänen sanailee.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja