Mainos

Jääkiekon nuorten kotikisat kiinnostavat suomalaisia - ottelulippuja myyty jo yli 180000

1:56

Tapaninpäivänä Helsingissä käynnistyvät jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut kiinnostavat suomalaisia ennätysmäisesti. Ottelulippuja on myyty jo yli 180 000. 

Kotikisojen pääsihteeri Timo Bäckmanilla riittää kiirettä joulun ja nuorten mm-kilpailujen alla. Kiekko putoaa jäähän ensimmäisen kerran lauantaina ja siihen mennessä kaiken pitäisi olla viimeistään valmista. 

- Ei tässä tänä vuonna paljon joulua nyt vietellä, mutta ei se mitään. Kotikisat on enintään kerran kymmenessä vuodessa ja joulu tulee joka vuosi, Bäckman naureskelee. 

Jääkiekkoliitolla ja Bäckmanilla onkin syytä hymyyn sillä kotikisojen lipunmyynti on sujunut yli odotusten. Hinnoittelua lähdettiin alunperinkin miettimään tunnelma edellä eli tärkeää oli saada katsomoon paljon väkeä edullisilla lippuhinnoilla. Suomen peleihin aikuisten lipun saa 29 eurolla, lastenlippu maksaa vain 8 euroa ja alle 20-vuotiaillekin on kisojen hengen mukaan oma 15 euron kategoriansa.

- Todella hyvältä näyttää. Me olemme myyneet kaiken kaikkiaan reilut 90 000 päiväpakettia eli reilut 180000 ottelulippua, Bäckman sanoo. 

Suomen otteluista vain uudenvuodenaaton Tsekki-peliin on jäljellä lippuja. Jääkiekkoliitossa uskalletaankin odottaa kisoista taloudellisesti voitollista tulosta. 

Täysistä katsomoista ekstralatausta

Täydestä hallista ja kotikatsomon tuesta halutaan ottaa hyöty irti myös pelaajien keskuudessa. 

- Kun tulee noin monta ihmistä katsomaan ja tulee perhettä ja kaverit ja muut, niin kyllä se ekstraa tuo. Se tuo semmoista intoa ja näytönhalua. Ja uskon, että kaikki muutkin tuolla kopissa on tosi innokkaita, Kasperi Kapanen sanoo.

MM-kotikisat ovat monelle nuorelle tärkeä näytönpaikka. Kapanenkin myöntää, että Leijona-paidassa pelaaminen tuo aina myös menestyspaineita.

- Se on ihan hyvä juttu vaan ja tuo sellasen terävyyden pelaamiseen. Kunhan ei mene yliyrittämiseksi ja mailanpuristamiseksi, koska silloin siitä ei tule yhtään mitään, Kapanen mietti tiistaina ennen viimeistä harjoitusottelua Yhdysvaltoja vastaan. 

Vapaaehtoiset mahdollistavat kisat

Suuri osa kisojen aikana tehtävästä työstä tehdään tälläkin kertaa vapaaehtoisten tekemänä. Kisojen pääsihteeri Timo Bäckman myöntääkin, että ilman vapaaehtoisia kisoja ei pystyttäisi tässä muodossa järjestämään. 

- Meillä on 400 innokasta vapaaehtoista ja iso kiitos, hatunnosto heille. Ilman heitä tämmönen tapahtuma ei olisi ollenkaan mahdollinen.

- Meillä on ollut viime vuosina isoja kisoja, joista on tullut paljon vapaaehtosia näihin kisoihin ja lisäksi on paljon uusiakin tekijöitä. Helppo on ollut edelleenkin ihmisiä rekrytoida, Bäckman sanoo. 

Kaukaisin vapaaehtoinen on varmasti useamman kerran mukana ollut Hanni Hopsu, joka saapui töihin aina Uudesta-Seelannista asti. Viestintätehtävät ja ainutkertaisuus vetivät Hanni Hopsun töihin tälläkin kertaa. 

- Sinne mä olisin jäännyt jos ei olisi kisoja ollut, et aika pitkä matkahan sieltä oli kisoihin, mutta kyllä se on sen arvosta. Se on niin erilainen kokemus, kun sä oot mukana tuolla, kun taas istuisit katsomoss. Itselle tämä on  antanut kyllä tosi paljon, pelaajahaastatteluja ja muita viestintätehtäviä kisäorganisaatiolle tekevä Hopsu kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.