Jääkiekon MM-kisojen toinen areena varmistui: Helsingin ottelut siirtyvät Nordenskiöldinkadulle

Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon ottelut pelataan Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähallissa, Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti. Alun perin ottelut oli tarkoitus pelata Helsingin areenassa, jonka omistajien joukossa on kansainvälisillä pakotelistoilla olevia venäläisiä.

Helsingissä pelataan A-alkulohkon lisäksi kaksi puolivälieräottelua. Helsingin jäähallin yleisökapasiteetti on 8  200 henkilöä.

– Vuonna 1966 avattu Helsingin jäähalli toimii miesten jääkiekon MM-kisojen näyttämönä neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran miesten MM-kisoja pelattiin Nordenskiöldinkadulla vuonna 1974 ja viimeisimpänä ovat vuoden 1991 MM-kisat. Vuonna 2016 Helsingin jäähallissa pelattiin nuorten jääkiekon MM-kisojen otteluita, MM-kisojen pääsihteeri ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallituksen jäsen Heikki Hietanen kertoi tiedotteessa.

Pelipaikan vaihdon vaikutuksesta lipunmyyntiin on luvassa lisätietoa ensi viikolla.

Venäjän ja Valko-Venäjän tilalle Ranska ja Itävalta

Helsingin Areena tunnettiin pitkään juomayhtiö Hartwallin nimikkoareenana, mutta yhtiö irtisanoi markkinointisopimuksensa areenaa hoitavan Helsinki Halli Oy:n kanssa. Vuonna 1997 käyttöön otettu areena on toiminut jääkiekkojoukkue Helsingin Jokerien kotihallina ja siellä on järjestetty myös konsertteja.

Ilta-Sanomat uutisoi omien lähteidensä pohjalta tiistaina, että Helsingin jäähalli on MM-kisojen toinen pelipaikka. Jääkiekon miesten MM-kisat pelataan 13.–29. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä.

Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu MM-kisoista. Niiden tilalle kisoihin nostetaan Ranska ja Itävalta. Otteluohjelma turnauksessa pysyy muuten ennallaan.

IIHF kertoi nettisivuillaan, että vuodenvaihteessa koronatartuntojen takia keskeytetty nuorten MM-turnaus on tarkoitus pelata 9.–20. elokuuta Edmontonissa. Joulukuisten pelien tulokset eivät jää voimaan, ja elokuussa pelaamaan pääsevät saman ikäluokan pelaajat kuin viime vuodenvaihteessa eli 2002 tai myöhemmin syntyneet.

Lue myös:

    Uusimmat