Ivalon synkästä perhesurmasta epäillyllä miehellä ei ollut rikostaustaa – erosi lapsensa äidistä yli vuosi sitten, nainen haki lähestymiskieltoa viikko sitten

Lappilaiskunta järkyttyi perhesurmasta – Tältä näyttää Ivalon kylässä 0:34

Ivalossa lapsensa ja itsensä surmanneella miehellä ei ollut rikostaustaa. Mies ei enää asunut lapsen äidin kanssa, mutta kaksikko omisti yhä omakotitalon yhdessä.

Julkisten rekisteritietojen perusteella mies ja nainen ostivat omakotitalon Inarin Ivalosta vuonna 2015. Lapsen äiti muutti asunnosta toisaalle yli vuosi sitten.

Sittemmin tapahtui jotain, joka sai naisen hakemaan lähestymiskieltoa miestä kohtaan. Lähestymiskieltohakemuksesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lapin käräjäoikeudesta kerrotaan, että lähestymiskieltohakemus tuli oikeuteen noin viikko sitten. Asiaa ei kuitenkaan ehditty käsitellä, sillä istuntopäivä oli määrätty ensi kuulle. Sen johdosta hakemus ei ole julkinen, eli syy hakemukselle ei ole tiedossa.

Ampui ensin tyttärensä ja sitten itsensä

Poliisikaan ei asiaa kommentoi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Marko Ijäs totesi MTV Uutisille tänään, ettei hänellä ole asiaan liittyen mitään kerrottavaa.

Aiemmin poliisi tiedotti, että miehen epäillään ampuneen ensin 6-vuotiaan tyttärensä ja sitten itsensä. Kaksikko löydettiin kuolleena maanantai-iltana.

MTV Uutisten selvityksen perusteella mies ei ollut aiemmin ollut tekemisissä oikeuden kanssa. Miestä ei ole tuomittu rikoksista, eikä hän ole ollut osallisena riita-asioissa Lapin käräjäoikeudessa tai muualla Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat