Mainos

Poliisilla jo käsitys Ivalon perhetragedian motiivista: 6-vuotiaan tyttärensä ja itsensä ampunut isä jätti viestin – "Kyseessä on hyvin henkilökohtaisia perheen sisäisiä asioita"

0:34

Poliisi tiedotti tänään lisää Ivalossa maanantaina tapahtuneesta perhetragediasta. Poliisi epäilee, että 38-vuotias inarilaisisä surmasi ensin 6-vuotiaan tyttärensä ja sen jälkeen itsensä ampumalla Ivalossa. Poliisi tutkii tekoa murhana.

– Tekoon liittyy vakaata harkintaa ja sen vuoksi sitä tutkitaan murhana. Kyseessä on hyvinkin henkilökohtaisia perheen sisäisiä asioita, joten kovin tarkasti en avaa tätä, mihin vakaa harkinta liittyy, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Ijäs Lapin poliisista kertoo.

Poliisin mukaan surmat tapahtuivat perheen omakotitalossa Ivalon haja-asutusalueella maanantai-iltapäivänä. Ruumiit löytyivät maanantai-iltana, kun poliisipartio meni taloon.

– Poliisi meni asuntoon ja löysi henkilöt kuolleina.

Tutkinnanjohtaja ei paljasta sitä, miksi poliisi meni omakotitaloon. Naapureilta ei ollut kuitenkaan tullut mitään ilmoitusta poliisille, vaan poliisi meni paikalle jonkun muun syyn vuoksi.

Poliisi ei kommentoi huoltajuutta

Lapsensa ja itsensä surmanneella miehellä ei ollut rikostaustaa. Mies ei enää asunut lapsen äidin kanssa, mutta ex-pariskunta omisti yhä omakotitalon yhdessä.

Julkisten rekisteritietojen perusteella 38-vuotias mies ja 29-vuotias nainen ostivat omakotitalon Inarin Ivalosta vuonna 2015. Lapsen äiti muutti asunnosta toisaalle yli vuosi sitten.

Poliisi ei kerro, oliko vanhemmilla yhteishuoltajuus lapseen.

– En lähde spekuloimaan sillä, onko isä vienyt lapsen luvatta. Lapsenhoitojärjestelyt eivät ole poliisin asioita, Ijäs toteaa.

Lapsen äiti oli hakenut lähestymiskieltoa miestä kohtaan vain viisi päivää ennen tekoa. 

Lapin käräjäoikeudesta kerrottiin aiemmin MTV Uutisille, että lähestymiskieltohakemus tuli oikeuteen noin viikko sitten. Asiaa ei kuitenkaan ehditty käsitellä, sillä istuntopäivä oli määrätty ensi kuulle. Sen johdosta hakemus ei ole julkinen, eli syy hakemukselle ei ole tiedossa.

Ase oli luvallinen

Mies ampui tyttärensä ja itsensä omalla aseellaan, joka oli luvallinen.

Isä oli jättänyt jälkeensä myös viestin.

– Isältä löytyi viesti, mutta en lähde tarkentamaan sen sisältöä.

Mies ei kuitenkaan ollut vihjannut teostaan etukäteen.

– Totta kai teko olisi yritetty estää, jos sellaisesta olisi ollut tietoa, Ijäs sanoo.

Poliisilla on jo käsitys teon motiivista, mutta tutkinnanjohtaja ei avaa sitä tässä vaiheessa.

– Teon tutkintaan liittyy vielä paljon tarkistettavia seikkoja. Motiivin varmistaminen vie aikaa.

Äitiä on kuultu

Poliisi on jo kuullut lapsen äitiä. Tutkinnanjohtaja ei kuitenkaan avaa kuulustelun sisältöä. Myös useita muita ihmisiä on puhutettu tapauksen vuoksi.

Perheessä ei ollut 6-vuotiaan tytön lisäksi muita lapsia.

Poliisin mukaan jutussa ei ole syytä epäillä ketään muuta kuin itsensä ampunutta miestä.

– Juttu ei tule etenemään syyteharkintaan, koska epäilty on kuollut, mutta yritämme tietenkin tutkinnassa selvittää tapahtumien kulun.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja