Mainos

Itsenäiset Spar-kauppiaat omaan ostoryhmään

Oman kauppakiinteistönsä omistavat Spar-kauppiaat ovat muodostamassa omaa ostoryhmää. Kauppiaat eivät halua siirtyä Spar-kaupan mukana SOK:n ohjaukseen.

SOK:n tarjous koko Sparin ostamisesta ei tyydytä itsenäisiä kauppiaita, koska he eivät halua siirtyä tiukkaan ketjuohjaukseen. Uusi ostoryhmä on hankkimassa tukkukanavakseen ilmeisesti Wihurin tukkua.

SOK:n ostotarjous Suomen Sparista järkytti itsenäisiä Spar-kauppiaita syyskuussa. Nyt muutaman kymmenen kauppiaan joukko on muodostamassa ostoryhmää, joka jättäytyisi S-ryhmän ulkopuolelle. Ryhmittymän muodostaisivat ne noin 70 kauppiasta, jotka omistavat oman kauppakiinteistönsä.

Suomen Sparilla on noin 300 myymälän verkosto. Spar omistaa suoraan noin 100 myymälää, ja loppuja 200 myymälää hoitaa itsenäinen kauppias. Lähtö pienentäisi siis olennaisesti Spar-ryhmää.

SOK:n pääjohtajan Kari Neilimon mukaan lähdöllä ei ole olennaista vaikutusta SOK:n tarjoukseen tai haluun viedä kauppa päätökseen.

Kauppalehden tietojen mukaan itsenäisten Spar-kauppiaiden ryhmään olisi lähdössä mukaan myös ainakin muutama tyytymätön K-kauppias. Kesko on parhaillaan uusimassa omia kauppiassopimuksiaan, eivätkä kaikki ole muutoksiin tyytyväisiä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.