Itsemurhapeli, pullopommi, kuristushaaste – nämä ovat nyt nuorten karmivimmat sometrendit

2:43
Somessa nuorten keskuudessa leviää pelottavia trendejä – Viiden jälkeen kysyi, mihin alakoululaiset ovat törmänneet.

Itsemurhapeli, pullopommi, kuristushaaste… Kuulostavat kauhuleffan nimiltä, mutta kyseessä on sosiaalisen median kautta levinneitä haasteita.

Sosiaalisessa mediassa ja netissä vastaan tulee monenlaista sisältöä, joista osaan myös poliisi joutuu reagoimaan. Tällaisista tempauksista viimeaikaisia esimerkkejä ovat nuorten ja lasten keskuudessa tänä syksynä kiertäneet videot itse rakennetuista pullopommeista.

Myös erilaiset somessa leviävät tappeluvideot kuuluvat materiaaliin, jonka levittämisestä ja kuvaamisesta poliisi on mediassa varoittanut.

Juttu jatkuu Liven jälkeen.

Monet sosiaalisen median sovellukset ovat erityisesti lasten suosiossa, vaikka esimerkiksi TikTokissa ja Instagramissa virallinen ikäraja käyttäjille on 13 vuotta.

Ikäraja on kuitenkin käytännössä erittäin helppo kiertää ja valvonta haastavaa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Viiden jälkeen -ohjelma kävi hyvinkääläisessä alakoulussa kysymässä, millaisiin tempauksiin lapset ovat netissä törmänneet ja miten koulussa opetellaan turvallista sosiaalisen median käyttöä. Studiossa komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista kertoo, millaisiin vaaroja pullopommin rakentamiseen liittyy ja kuinka vanhempien kannattaa toimia, jos oman lapsen puhelimesta löytyy arveluttavaa materiaalia.

Viiden jälkeen -ohjelma kello 16.58 alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. TikTok-trendeistä lisää lähetyksessä kello 17.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja