Mainos

Itseluottamusta uhkuva Väyrynen jättää kansalaispuolueen, tähtää yhä Sipilän tilalle – "Olen ollut kaksi kertaa nostamassa keskustaa kuilun partaalta"

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on kertonut blogissaan eroavansa perustamastaan kansalaispuolueesta. Väyrysen mukaan erottuaan puolueesta hän on vaalikelpoinen keskustan puheenjohtajakisassa. 

1:09

Juha Sipilä sanoi viime lauantain Uutisextrassa, ettei pelkää kilpailla Väyrysen kanssa. Katso video!

– Erottuani Kansalaispuolueesta voin kai kiistatta osallistua puheenjohtajan vaaliin Sotkamon puoluekokouksessa, Väyrynen kirjoittaa blogissaan. 

Väyrynen arvioi blogissaan, että Sipilä on johtamassa Keskustan väistämättömään raskaaseen vaalitappioon. Väyrynen uskoo, että hän voi pelastaa tilanteen.

– Olen ollut kaksi kertaa nostamassa Keskustaa kuilun partaalta.

– Edes luontainen vaatimattomuuteni ei estä minua toteamasta, että taidan olla jälleen ainoa, joka voisi puolueen pelastaa, Väyrynen kirjoittaa.

Kansalaispuolue oli jo erottamassa Väyrystä

Väyrysen mukaan hän perusti kansalaispuolueen oltuaan tyytymätön entiseen puolueeseensa keskustaan ja ajatelleen, että uusi puolue synnyttäisi kilpailua, jonka myötä keskusta palaisia aatteellisille juurilleen. 

Kansalaispuolue on päättänyt jo aiemmin erottaa Väyrysen. 

Hän on silti ollut edelleen teknisesti jäsen, koska käräjäoikeus on määrännyt täytäntöönpanon keskeytyksen, kunnes asia on ratkaistu. Kiistassa on kyse siitä, tehtiinkö Väyrysen erottamispäätös yhdistyslain ja puolueen sääntöjen vastaisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja