"Itkin ja kuuntelin haukkuja, anoppi löi sisartani kasvoihin" – tässä ovat suomalaisten karmeimmat häätarinat

Pyysimme lukijoitamme kertomaan kamalimmat kokemuksensa häistä. 

Kesä on häiden aikaa, mutta aina juhlinta ei suju kuten pitäisi... Pyysimme lukijoitamme kertomaan kauhukokemuksia häistä. Lue ja ota oppia!

Suku todella on pahin

”Meillä oli ihanat elokuuillan häät. Tai ne olisivat olleet ihanat, jos olisin luottanut etiäiseen ja perunut anoppini kutsun... Kesken hääjuhlan anoppini rupesi "riehumaan": haukkui pystyyn keittiössä autelleen ystäväni, sen jälkeen minut ja mieheni, ja lopuksi koko häät. Häät olivat liian myöhään (vihkiminen klo 17), vanhemmat eivät olleet käteltävänä (ei, koska maksoimme ja järjestimme itse häämme), anoppia en kiittänyt avusta (koska hän ei ollut apuna missään), hääjuhla oli aivan surkea (eli hääparin näköinen), lämmintä ruokaa ei ollut (oli vain todella kattava salaattipöytä lihoineen ja leipineen). Samalla hän sätti minua niin isoon ääneen, että juhlapaikan majoitustiloissa nukkunut vuoden ikäinen tyttäremme heräsi itkemään. Itkin lopulta pahaa mieltäni tytär sylissä ja kuuntelin lisää haukkuja mieheni äidiltä.

Lähdimme viettämään hääyötämme kalliiseen hotellihuoneeseen tytär mukanamme. Loppuyöstä anoppi oli lyönyt kaasona toiminutta sisartani kasvoihin. Kahden viikon kuluttua häistä anoppi soitti minulle, ei pyytääkseen anteeksi, vaan haukkuakseen minua lisää, tällä kertaa kertomalla kuinka huono äiti olen. Kaikki vieraat olivat häissä niin häkeltyneitä tilanteesta, ettei kukaan älynnyt heittää riehuvaa anoppia pois juhlista! Hänen sisaruksensa yrittivät rauhoitella anoppia, minun vanhempani käskivät häntä lopettamaan, mutta anoppi vain jatkoi ja jatkoi.

Tämän tapahtuman vuoksi en muista puoliakaan häistämme, koska olen halunnut unohtaa sen, miten ainoat hääni pilasi nainen, joka oli kateellinen ja katkera siitä, ettei itse ole koskaan päässyt naimisiin. Ja minä todella toivon, ettei pääsisikään! Puoleentoista vuoteen en ollut anopin kanssa missään tekemisissä, ja näin hän menetti 1,5 vuotta tyttäremme elämästä, sekä toisen lapsemme elämästä ensimmäiset puoli vuotta. Yhä edelleen puheet kenen tahansa häistä tekevät minut surulliseksi."
– Morsian häissä

"Unohdin kutsua erään kaverin häihin! Lähetettiin kuitenkin kiitoskortti."
– Sulhasena häissä

"Sisarusten kaksoishäät vietettiin yli 20 vuotta sitten. Mieheni ja minä olimme silloin itsekin vastanaineita. Emme tunteneet häävieraista juuri ketään. Juuri, kun pääsimme istumaan, toinen sulhasista tuli nolona sanomaan, että meidän pitäisi lähteä kuskaamaan hääruokia hääpaikalle. Ne oli tehty muualla, ja hommaan alun perin pestatut vapaaehtoiset olivat änkyräkännissä. Lisäksi toisen morsiamen isä moitti isoon ääneen toista morsianta, joka oli menossa ties monenteen avioliittoonsa. Isä sanoi isoon ääneen, ettei tämäkään liitto kestäisi. Morsian sanoi nyt juhlivansa häitään eikä kuuntelisi "tuollaisia puheita", mutta mies vain jatkoi hokemistaan."
– Häävieras

"Olin vieraana häissä, joissa jokainen sai pitää puheen hääparille niin sanotulla open mic -periaatteella. Asiasta tiedottanut seremoniamestari päätti ”avata puhetilin” puhumalla ainakin 20 minuuttia siitä, miten "aviopari toimii yhdessä kuin globaali maailmantalous minikoossa". Puhe jatkui ikuisesti, ja se päättyi hänen laulamaansa veisuun. Olisin poistunut tilanteesta vessaan, jos olisin kehdannut."
– Häävieras

Jotakin unohtui...

"Pitopalvelu oli unohtanut niin sanotut proteiinit, eli lihan ja kalan, kokkauspaikkansa pihalle aurinkoon. No, vaikka ne olivat olleet kuljetuslaatikoissa, niin eihän sellaisia kaksi tuntia auringonpaahteessa olleita uskalla tarjota kenellekään!  Oli lauantai, ja kaupat menossa kiinni... No, lähialueen kauppoihin hajautunut "iskuryhmä", eli morsiamen veli ja käly, saivat haalituiksi loimulohta, joka auttoi akuuteimpaan. Mutta oli  vähän vajaan oloinen pääruoka ja alkuruoka."
– Häävieras

"Häissä ruoat olivat lintujen syömiä. Söimme siis vain koskemattomia eväitä."
– Häävieras

"Olin kerran yhden sukulaisen häissä, joissa perheelleni ei tarjottu mitään juotavaa. Muut nauttivat alkoholeja, ja yksi perheen jäsenistä sai selville, että jotkut olivat tuoneet omia juomia. Perheenjäseneni oli myös harkinnut juomien ottamista varmuuden vuoksi, mutta luotti siihen, että häissä tarjoillaan edes jotain juomista. Vasta viimeisenä iltana hänelle tarjottiin alkoholia. Siinä ei tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa, kun aamulla kello seitsemän piti olla ajokunnossa. Jäi ottamatta! Aamupalan jälkeen, juuri ennen lähtöä, ilmestyi kassillinen limpparia, jota minä olisin voinut nauttia edellisinä iltoina… Siinä kohdin minulla pääsi itku. Seuraavan kerran noiden sukulaisten häissä tuon omat juomat. Ja vastaavasti kutsua häihin en lähetä heille ollenkaan."
– Häävieras 

"Häissä oli unohdettu kokonaan laktoositon tarjonta. Äkkiä haettiin viereisestä leipomosta herkkuja."
– Häävieras

"Häävastaanotto pidettiin aikoinaan anopin kotona, ja tuoleja oli liian vähän, koska meille tuli yllätysvieraita. Nolona lainattiin naapureilta."
– Häävieras 

"Ukkonen jylläsi ja sähköt menivät. Kaivoimme esiin kynttilät ja tuikut. Tunnelmallinen valaistus oli loppujen lopuksi oikein onnistunut."
– Häävieras

Kippis!

"Oli vähän liian tujua sahtia, ja yöllä kaikki olivat aika kaasussa. Bändistä osa ei pystynyt enää soittamaan humalan takia! Hauskaa se vaan oli, ei siis mikään katastrofi."
– Häävieras

"Muistan yhdet häät lapsuudesta, jotka olivat aika kamalat. Sulhasen isä oli todella humalassa ja haastoi riitaa kaikkien kanssa. Taisi sammuakin."
– Häävieras

"Sulhasen setä otti ensin yhteen vaimonsa kanssa ja sen jälkeen otti vähän liikaa ilolientä ja sai sydänkohtauksen. Ambulanssi soitettiin paikalle, herra virkosi siitä ja hermostui kaikille. Ilta loppui siihen."
– Häävieras

Vastanneiden kesken arvottiin ihana kesäjuhlasetti. Voittajaksi valikoitui Sanna Hurskainen, onnea! Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.


Lue myös:

    Uusimmat