Mainos

Itella etsii nyt kadonneita korulähetyksiä

Itella etsii parhaillaan Helsingissä muutamaa arvotavaralähetystä, jotka menivät jakeluvirheen takia väärään osoitteeseen. Toistaiseksi hukassa olevat lähetykset sisälsivät asiakkaiden realisoitavaksi lähettämiä kultakoruja.

- On totta, että kolme lähetystä meni vahingossa kilpailevaan yritykseen. Vakuutetut lähetykset ovat jossakin meidän jakelussa ja selvitämme asiaa parhaillaan missä ne mahtavat olla, kertoo liiketoimintajohtaja Ulla Seppälä Itellasta.

Hukassa olevat korut olivat asiakkaiden korutrahaksi.fi -palveluun lähettämiä kulta-esineitä. Lähetys päätyi kuitenkin jakelusotkun vuoksi kilpailevan kultarahaksi.fi-palvelun jakeluosoitteeseen.

- Lähetykset on vakuutettu ja ne ovat koko lähetysketjun ajan katkeamattomasti vain Itellan hallussa. Kukaan ulkopuolinen kuriiri ei osallistu kuljetukseen, joten kateissa niiden ei pitäisi olla, eikä varsinkaan kenenkään ulkopuolisen hallussa Seppälä puolustautuu.

Itella on hakenut arvolähetyksen kilpailevasta yrityksestä, mutta mihin ne sen jälkeen joutuivat on selvitettävänä.

- Vakuutettua postia häviää äärimmäisen harvoin. Muistan uraltani yhden tapauksen, Seppälä vakuuttaa.

Jopa puhdasta kultaa

Korutrahaksi.fi -palvelun tuottaja Finnmania Oy harkitsee tutkintapyynnön jättämistä poliisille arvolähetysten kohtalosta.

- Itellan palvelu on ollut erittäin huonoa koko ajan, kun tätä kuljetusta on ostettu. Tässä on ollut kaikennäköistä ja palvelun hintakin on todella kova, toimitusjohtaja Jukka Hilmola moittii.

- Meidän asiakkaat, tavalliset kansalaiset ovat tietysti ihmeissään, että voiko Itellaan luottaa. He varmaan miettivät turvallisuutta, koska korut ovat usein ihmisille

tärkeitä muistoja ja niihin liittyy tunnearvoja, vaikka niistä luovutaankin.

Kymmeniä lähetyksiä päivässä

Alan liiketoiminta on Suomessa hyvin nuorta. Kultarahaksi.fi -palvelu tuli Itellan asiakkaaksi viime kesänä ja korutrahaksi.fi -palvelu loppuvuodesta. Kulta- ja korulähetyksiä tulee yhtiöön Hilmolan mukaan kymmeniä päivässä. Osassa lähetyksistä on jopa aivan puhdasta kultaa. Yleensä niissä on kultasormuksia, koruja tai muita kullattuja esineitä, jotka asiakas haluaa vaihtaa rahaksi. Lähettämistä varten suunniteltu korupaketti tilataan netistä, esineet pakataan sinetöityyn turvapussiin ja lähetys vakuutetaan.

- Palvelun käyttäjiä on ollut aika vähän, mutta kyllä me haluamme tätä tarjota. Varsinaisia rahakuljetuksia meillä ei ole ollut enää vuosiin, Seppälä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.