Itävallan mäkivalmentaja erosi – pomolta erikoisia kommentteja: "Jotkut ihmiset ovat herkempiä"

1:33

Itävallan mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Heinz Kuttin on eronnut tehtävästään. Kuttin ehti toimia Itävallan peräsimessä keväästä 2014 lähtien.

Videolla yksi Itävallan mäkikauden pohjakosketuksista, kun Stefan Kraft karsiutui toiselta kierrokselta mäkiviikon Garmisch-Partenkirchenin osakilpailussa.

Mäkihypyn mahtimaana tunnetulta Itävallalta meni viime kausi odotuksiin nähden heikosti. Maailmancupin kokonaispisteissä maan paras hyppääjä Stefan Kraft oli neljäs, ja seuraavaksi paras itävaltalainen Mikael Hayböck sijoittui vasta 23:nneksi.

Itävalta ei yltänyt myöskään tavoitteisiinsa päätavoitteissaan olympiakisoissa, mäkiviikolla ja lentomäen MM-kisoissa, Kansainvälisen hiihtoliiton tiedotteessa mainitaan. Olympiakisoissa ja lentomäen MM-kisoissa Itävalta ei saavuttanut yhtään mitalia, ja mäkiviikon kokonaispisteissä paras itävaltalainen Hayböck oli vasta 14:s.

Kuttinin johtama Itävallan valmennustiimi sai vaisusta menestyksestä raskasta kritiikkiä, ja tilanne vaikutti myös eroamiseen. Kuttinin eroa kommentoi Innsbruckissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Itävallan hiihtoliiton puheenjohtaja Peter Schröcksnadel.

– Olen pahoillani tästä. Jotkut ihmiset ovat yksinkertaisesti herkempiä. Pyydän mediaa pitämään sen mielessään, Schröcksnadel sanoi suojelevaan tapaan.

Kuttinin seuraajaa ei ole vielä valittu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja