Itäturismi yhä reilussa kasvussa

Uutta vuotta 2008 juhlii Suomessa ennätysmäärä venäläisturisteja. Itäturisteja palvellaan yhä useammin venäjäksi.

Monet suomalaiset kokevat harmaan ja ankean sään synkäksi ja lomatunnelmaa latistavaksi, mutta venäläisturisteja ei suomalainen sää ahdista. Heitä on saapunut jälleen kerran uuden vuoden viettoon Suomeen ennätysmäärä.

Venäläiset nousivat viime vuonna suurimmaksi matkailijaryhmäksi Suomessa. Joulukuun loppupuolelle ajoittuvan sesongin aikana Suomessa vierailee tänä vuonna arviolta reilut 90 000 venäläistä.

Suureen venäisten turistien määrään on varauduttu muun muassa Helsingissä Stockmannin tavaratalossa.

- Meillä normaalihenkilökunnassa on venäjän kielen taitoisia jonkun verran ja heidän työvuoronsa pyritään sitten asettamaan sillä tavalla, että he välipäivinä ovat töissä, kertoo Stockmannin myyntijohtaja Tuija Wänttinen.

Wänttisen mukaan venäläinen asiakas on hyvin merkki- ja laatutietoinen, ja hänelle kelpaa vain paras.

Helsingissä panostettu opastukseen

Venäläisturistien laatutietoisuuden huomaa myös majoitus- ja hotellipuolella. Helsingissä Hotelli Kämpissä uuden vuoden pyhinä 20 prosenttia asiakkaista on venäläisiä.

Myös Helsingin Kaupungin matkailuneuvonnassa on reagoitu venäläisturistien sesonkiaikaan.

- Tänä vuonna on varauduttu entistä paremmin venäläisten matkailijoiden tuloon. Eli olemme pyrkineet satsaamaan venäjänkieliseen henkilökuntaan näinä viikkoina, ja kaupungin viestintä on toiminut erinomaisen tehokkaasti tuottamalla materiaalia enemmän venäjäksi mm. uuden vuoden ohjelmasta, kertoo johtava matkailutiedottaja Nina Lager Helsingin Matkailuneuvonnasta.

Myös kesästä tuttuja kaupunkioppaita eli "Helsinki Helppejä" löytyy kaupungilta talven pyhäkaudella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat