Mainos

Itärajan rekkaruuhkat helpottaneet hieman

Pahimmillaan liikenne oli raja-asemalla tänään kokonaan pysähdyksissä ja jonoja noin 26 kilometriä. Venäläisyritysten arvioiden mukaan rekkajonot maksavat kuljetusyrityksille reilut 150 euroa tunnissa.

Itärajan rekkaruuhkat ovat hieman helpottaneet. Nuijamaalla on ollut illalla arviolta parinkymmenen kilometrin ja Vaalimaalla noin 15 kilometrin rekkajono. Illan edetessä myös keli on parantunut ja näkyvyyttä haitannut sumu on hälventynyt.

Nuijamaan raja-asemalta kerrottiin illalla kello seitsemän jälkeen, että jonojen pituutta on vaikea arvioida, sillä rekkaletkojen välissä oli myös kilometrien rakoja. Päivän mittaan jonot ovat joka tapauksessa lyhentyneet. Pahimmillaan liikenne oli raja-asemalla tänään kokonaan pysähdyksissä ja jonoja noin 26 kilometriä.

Vaalimaalla rekkajono oli iltaseitsemän maissa noin 15 kilometriä. Tilanne raja-asemalla on helpottunut sen jälkeen kun liikennettä ryhdyttiin ohjaamaan Vaalimaalta muille raja-asemille.

Rekkajonot tulevat kalliiksi

Itärajan rekkajonot käyvät kalliiksi kuljetusyrityksille, kirjoittaa Helsinin Sanomat.

Itäisen tullipiirin päällikön Tommi Kivilaakson mukaan venäläisyritykset ovat arvioineet, että tunti jonotusta vie kuljetusyhtiöiden kassasta runsaat 150 euroa.

Viime päivinä Vaalimaan raja-aseman jonossa on jatkuvasti seissyt yli tuhat autoa. Tällöin vuorokaudessa kertyisi kustannuksia arviolta lähes neljän miljoonaa euroa.

Ulkomaanliikenteen johtaja Antti Seppälä Suomen kuljetuksesta ja logistiikasta pitää 150 euron tuntihintaa suurena, mutta erikoiskuljetuksissa mahdollisena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.