Mainos

Italiassa kuulusteltiin sisäministeri Salvinin läheistä avustajaa Venäjä-sotkuun liittyen – pysyi kuuluisteluissa vaiti

Italiassa syyttäjäviranomaiset ovat kuulustelleet sisäministeri Matteo Salvinin läheistä avustajaa Gianluca Savoinia liittyen venäläiseen vaalirahasotkuun. Italialaislehtien mukaan Savoini käytti kuulusteluissa oikeuttaan pysyä vaiti.

Buzzfeed-uutissivusto julkaisi viime viikolla nauhoitteen, jossa Savoini neuvottelee moskovalaisessa hotellissa venäläisten kanssa. Tarkoituksena oli kanavoida salaa 65 miljoonan dollarin (58 miljoonan euron) verran venäläistä öljyrahaa laittomaksi vaalirahoitukseksi Lega-puolueelle.

Laitaoikeistolaista Legaa johtava Salvini on kiistänyt puolueen ottaneen rahoitusta Venäjältä. Vaikka tiedossa ei ole, toteutuiko neuvoteltu rahoitusdiili, on Venäjä-kohu herättänyt kysymyksiä Italian populistihallituksen riippumattomuudesta.

Oppositiopuolueet ovat vaatineet Salvinia parlamentin kuultavaksi. Italian pääministeri Giuseppe Conte sanoi maanantaina, ettei sille pitäisi olla estettä.

– Uskomme läpinäkyvyyteen kaikilla hallinnon tasoilla, erityisesti parlamentissa. Ohjenuoramme ovat selkeät: täydellinen läpinäkyvyys Italian kansalaisille ja täydellinen lojaalius kansallisille intresseille, Conte sanoi.

Varapääministeri Salvini, jota pidetään Italian hallituksen todellisena voimahahmona, on ihaillut avoimesti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja taistellut EU:ssa saadakseen Venäjän vastaiset pakotteet kumotuksi. Hän on kuitenkin vakuuttanut tukensa Venäjälle olevan ilmaista. Putin vieraili Italiassa heinäkuun alussa.

Savoini johtaa Lombardia–Venäjä-seuraa ja hänen vaimonsa on venäläinen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja