Italian 6 ihmistä surmanneen yökerhopaniikin aiheuttaja tunnistettu – Alaikäinen poika laukaisi pippurisumutteen ilmeisesti ryöstäessään kassarahat

Useita kuoli yökerhossa syntyneen ryntäyksen vuoksi 0:39

Italiassa on selvinnyt corinaldolaisessa yökerhossa puhjenneet paniikin aiheuttaja. La Stampa-lehden mukaan kaaoksen aiheuttaneen pippurisumutteen laukaisi alaikäinen poika. Poikaa ei ole vielä kuulusteltu.

Viisi 14-16-vuotiasta nuorta ja neljän lapsen äiti kuolivat pippurisumutteen aiheuttamassa paniikissa. Seitsemän nuorta on sairaalahoidossa vakavien vammojen takia, mutta heidän tilansa kerrotaan olevan vakaa.

Yökerhon dj:n ja omistajien pojan Marco Cecchinin mukaan sumutetta olisi käytetty yhden myyntipisteen ryöstössä.

Poika oli ilmeisesti ryöstänyt kassan

Cecchini kertoo, että yksi tarjoilijoista oli tullut kertomaan hänelle rahojen varastamisesta ja sanoi ryöstäjän käyttäneen pippurisumutetta. Dj ja tarjoilija lähtivät etsimään poikaa, mutta paniikkirynnäkkö alkoi juuri silloin.

– Näin ihmisten poistuvan. Ensimmäiset pääsivät ulos ongelmitta, mutta sen jälkeen joku, joka ei ehkä tuntenut yökerhoa, ei nähnyt pikku portaita rappujen päässä ja katui aiheuttaen dominoefektin, Ceccini kertoo.

Konsertissa ollut 15-vuotias Francesca kertoo olleensa paniikin keskellä.

– Alapuolellani oli kuollut henkilö. Siellä oli valtavasti väkeä ja minä oli keskellä. Kaikki työnsivät, enkä pystynyt liikuttaman yhtä jalkani, Francesca sanoi Italian television haastattelussa.

Poliisi tutkii myös Lanterna Azzurra-yökerhon osallisuutta traagisiin tapahtumiin. On epäselvyyksiä esimerkiksi siitä, kuinka paljon lippuja rap-konserttiin oli myyty lippuja.  

Lue myös:

    Uusimmat