Italialaisseuran ongelmafaneilta jälleen kammottavaa toimintaa – nigerialaispelaajaa solvattiin törkeästi

Italian jalkapallon pääsarja Serie A starttasi viikonloppuna. Kärkijoukkueeksi povattu Napoli voitti avauspelinsä. Vastustajana pelanneen Hellas Veronan kannattajat syyllistyivät jälleen kerran asiattomaan toimintaan.

Napoli kohtasi vieraissa Hellas Veronan. Kotijoukkue meni ottelussa yllätysjohtoon, mutta vierailijat kuittasivat ottelun nopeasti tasoihin.

Tämän jälkeen kotiyleisö astui esiin erittäin negatiivisessa valossa. Uutistoimisto AFP:n mukaan osa Veronan kannattajista oli kohdistanut apina-huutoja Napolin nigerialaishyökkääjä Victor Osimheniin

23-vuotias Osimhen vastasi rasistiseen huuteluun iskemällä joukkueensa 2–1 -johtomaalin ensimmäisellä puoliajalla. 

Oshimen juhli maaliaan imitoimalla itkemistä tv-kameraan.

Napoli voitti ottelun lopulta maalein 5–2. Osimhen ei halunnut ottelun jälkeen kommentoida kokemaansa rasistista huutelua.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Veronan kannattajia syytetään rasistisesta tai epäkorrektista toiminnasta. Joitain joukkueen kannattajaryhmän jäseniä on jo pitkään kritisoitu ääriajattelusta ja muukalaisvihamielisistä näkemyksistä. Vuonna 2019 saman joukkueen kannattajat huutelivat asiattomuuksia Mario Balotellille.

Maaliskuussa Veronan kannattajilla oli esillä tökerö lakana ottelussa Napolia vastaan. Lakanassa oli viittaus Ukrainan sotaan ja Napolin koordinaatit, ikään kuin toivotuksi iskun kohteeksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja