Mainos

Itälä: Motoristijengien kokouksia vaikea kieltää

Tuoreen sisäministerin Ville Itälän mielestä moottoripyöräjengien julkisia kokoontumisia on käytännössä lähes mahdotonta kieltää lailla.

Ville Itälä

Itälä kommentoi asiaa Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa.
-Kun ruvetaan kieltämään asioita, jotka ovat perusoikeuksissa sallittuja, täytyy tositarkkana olla, sanoo Itälä viitaten kokoontumis- ja yhdistysvapauteen.
Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää ehdotti viime perjantaina Helvetin Enkelien kaltaisten järjestöjen julkisten kokoontumisten kieltämistä lailla. Enkelit kokoontuivat viime viikonloppuna Hämeenlinnan Vanajanlinnaan noin kuudensadan jäsenen voimin.
Itälä kertoo ymmärtävänsä Naulapään perusajatuksen, mutta muistuttaa että lainsäädännössä ehdotuksen toteuttaminen ei ole helppoa. Lisäksi Itälä epäilee motoristijärjestöjen pystyvän välttämään kieltoja sääntöjään tai toimintatapojaan muuttamalla.
Eduskunta käsittelee parhaillaan lakia, jossa aktiivinen toiminta rikollisjärjestössä muuttuu rangaistavaksi, jos toiminnan tavoitteena on vakava rikos. Itälä puoltaa tehtyä lakiesitystä. Ville Itälä aloittaa sisäministerinä huomenna. Hän peri paikan Kari Häkämieheltä, joka palaa Kuopion kaupunginjohtajaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.