Itä-Helsingissä kymmenien ihmisten joukkotappelu – aseina vesureita ja golfmailoja

Itä-Helsingin Kontulassa tapahtui iltapäivällä suuri joukkotappelu. 

Joukkotappeluun osallistui poliisin mukaan noin 60 ihmistä. Tappelun syistä ei vielä ole selvyyttä. Yksi ihminen joutui päävammojen takia sairaalahoitoon. Poliisi sai tiedon tappelusta kello 14.16. iltapäivällä ja lähetti paikalle useita partioita.

Tappelu käytiin Kontulan Sirrikujalla sijaitsevan islamilaisen rukoushuoneen piha-alueella. Lähistöllä on useita tukkuliikkeitä.

Helsingin poliisi vahvistaa, että tappelijat olivat ulkomaalaistaustaisia, mutta heidän kansallisuuksistaan ei ole vielä tarkempaa tietoa. 

Helsingin poliisin ylikomisario Jorma Makkosen mukaan voi pitää paikkansa, että mukana ei ollut kantasuomalaisia.


Poliisi otti kiinni paikalta viisi henkilöä. Kiinniotettuja epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Ylikomisario Jussi Huhtela Helsingin poliisin johtokeskuksesta kertoo poliisin käyttäneen paprikasumutetta yhden henkilön kiinnioton yhteydessä. Huhtelan mukaan poliisin käyttämät voimakeinot joukkotappelun yhteydessä ovat muuten olleet lieviä.

Huhtelan mukaan ei pidä paikkaansa, että Kontulassa olisi käytetty paineilmatoimisia projektiililaukaisimia eli joukonhallinta-aseita. Huhtelan sanoo, että välineet on todennäköisesti otettu esille poliisiautosta, mutta niitä ei ole käytetty.

Yksi ihminen joutui tappelun takia sairaalahoitoon.

Ylikomisario Jorma Makkonen Helsingin poliisista kertoo, että sairaalaan joutuneella oli vammoja päässä. Muita tappelussa loukkaantuneita ei hänen mukaansa ole poliisin tiedossa.

Aseina tappelussa käytettiin Makkosen mukaan ainakin golfmailoja ja vesureita.

Motiiveista ei vielä tietoa

Ylikomisario Huhtelan mukaan tässä vaiheessa on vielä epäselvää, millaiset motiivit ovat joukkotappelun taustalla ja keitä osapuolet ovat.

– Näillä tiedoilla sitä ei vielä pystytä sanomaan, sanoo Huhtela.

Paikalla olevan kenttäjohtajan Pasi Hyyryläisen mukaan tässä vaiheessa on myös epäselvää, alkoiko tappelu pihalla vai rukoushuoneen sisällä.

Tilanne Kontulassa on nyt rauhoittunut.

– Yleensähän nämä rauhoittuvat, kun poliisi saapuu paikalle, sanoo Huhtela

Asia on nyt siirtynyt poliisin tutkintaan. Tutkinta on vielä alkuvaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat