Mainos

Itä-Ghoutan tilanne kärjistynyt katastrofaaliseksi – SPR: Ylittää ymmärryksemme rajat ja pelkäämme, että tilanne pahenee

Syyriassa miljoonat ihmiset ovat avun tarpeessa pian seitsemän vuotta jatkuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Kansainvälinen Punainen Risti vetoaa konfliktin kaikkiin osapuoliin siviilien suojelemiseksi.

Etenkin itä-Ghoutan tilanne on kärjistynyt katastrofaaliseksi viime päivien pommituksissa. Pommitukset ovat jatkuneet jo viidettä päivää. Pommituksissa loukkaantuneiden ja kuolleiden määrä kasvaa, eivätkä saarrettujen alueiden siviilit pääse turvaan ja saa tarvitsemaansa hoitoa.

– Itä-Ghoutassa inhimillinen kärsimys ylittää jo ymmärryksemme rajat, mutta pelkäämme, että tilanne pahenee, sanoo Johanna Klinge, SPR:n Lähi-idän alueen edustaja.

Tilanne järkyttävä – lisää apua tarvitaan

Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä Syyriasta kertoo, että Syyrian Punainen Puolikuu on vasta nyt saanut toimitettua apua alueelle.

– Viime viikolla Syyrian Punainen Puolikuu onnistui ensimmäistä kertaa tänä vuonna viemään alueelle avustustarvikkeita, mutta tilanne on järkyttävä ja lisää apua tarvitaan, kertoo avustustyöntekijä Päivi Hurttia.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea on vedonnut konfliktin osapuoliin, jotta humanitaarista apua saataisiin toimitettua sitä tarvitseville.

SPR:n mukaan Syyriassa ja sen lähialueilla apua tarvitsee yli 13 miljoonaa ihmistä. Lähes seitsemän vuotta kestänyt sota on tuhonnut kaupunkeja ja romahduttanut maan terveydenhuollon.

Suomen Punainen Risti on tukenut hätäapuoperaatiota Syyriassa ja sen lähialueilla lähes 25 miljoonalla eurolla viiden vuoden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.