ISW: Venäjän puolustusministeri Shoigu käveli pois, kun häneltä kysyttiin, koska sota loppuu

Venäjän puolustusministeri Shoigu piipahti etulinjassa Donetskissa, jakoi sotilaille kunniamerkkejä 1:22
Venäjän puolustusministeri Shoigu vieraili etulinjassa Donetskissa maaliskuun alussa.

Länsimaiset analyytikot ovat jo hyvän aikaa arvioineet, että Venäjä valmistautuu Ukrainassa pitkään sotaan.

Venäjän puolustusministeriön pyörittämän TV Zvezdan -median toimittaja kysyi puolustusministeri Sergei Shoigulta ensin, kuinka Ukrainan sota päättyy.

Shoigu totesi yksinkertaisesti, että "kaikki sodat päättyvät rauhaan". Shoigun ja toimittajan sananvaihdosta raportoi amerikkalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Samainen toimittaja esitti jatkokysymyksen, kuinka pian rauhan voidaan odottaa laskeutuvan Ukrainaan. Shoigu ei vastannut kysymykseen, vaan poistui paikalta.

TV Zvezda näytti aluksi Shoigun uloskävelyn, mutta myöhemmissä lähetyksissä tämä osio oli poistettu uutisoinnista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ajatushautomo ISW ja useat muut analyytikot ovat jo hyvän aikaa arvioineet, että Venäjä valmistautuu Ukrainassa pitkään sotaan.

Tämä on näkynyt sekä asetuotannon lisäämisvaatimuksina että tavalla, jolla Venäjä puhuu sodasta, josta tosin niin sanottu virallinen Venäjä yleisesti ottaen käyttää edelleen sanoja “sotilaallinen erikoisoperaatio”

Oli sodan kutsumanimi Shoigun ja presidentti Vladimir Putinin suussa mikä tahansa, pyrkii Kreml luomaan siitä Venäjälle sen olemassaolon kannalta kriittisen kysymyksen.

Helmikuussa Putin väitti kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan, että länsimaatovat jo pitkään valmistaneet Ukrainaa “suureen sotaan”. Myös Venäjän vuoden 2014 Krimin niemimaan valloituksen Putin käänsi länsimaiden syyksi.

– Venäjä on toteuttanut ja toteuttaa sankarillista tehtävää Ukrainassa, Putin totesi.

Lue myös:

    Uusimmat