Mainos

Ainakin kymmenen kuollut Istanbulin turistialueen itsemurhaiskussa

Istanbulin turistialueella Turkissa on sattunut valtava räjähdys.

Räjähdyksessä on kuollut ainakin 10 ihmistä ja toistakymmentä haavoittunut. Viranomaiset ovat vahvistaneet tiedon. Presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, että räjähdyksestä epäillään syyrialaissyntyisen itsemurhapommittajan tekemäksi.   

Uutiskanava CNN-Turkin mukaan uhrien joukossa on norjalaisia ja saksalaisia turisteja. Suomen ulkoministeriö selvittää parhaillaan, onko uhrien joukossa suomalaisia.  

Uutistoimisto Reutersin mukaan silminnäkijät kertovat nähneensä ihmisten irronneita ruumiinosia. Alueella on runsaasti poliiseja ja ambulansseja.  

Räjähdys on sattunut Turkin suurimman kaupungin Istanbulin keskustassa sijaitsevalla historiallisella Sultanahmetin aukiolle. Paikallisen median mukaan räjähdys tapahtui lähellä Theodosiuksen obeliskia.

Suositut nähtävyydet Sininen moskeija ja Hagia Sofia sijaitsevat aukion lähellä. 
Alue on turistien suosiossa. Poliisi on eristänyt alueen. 

"Lähdin juoksemaan"

Räjähdys tapahtui hieman ennen kello puolta yhdeksää aamulla ja oli niin voimakas, että maa vavahteli myös läheisissä kortteleissa.   

– Räjähdys oli tosi kova, maa vavahteli. Sitten alkoi tuntua polttavaa hajua. Lähdin vain juoksemaan tyttäreni kanssa. Menimme läheiseen taloon ja pysyimme siellä puoli tuntia. Se oli todella pelottavaa, sanoi Carolineksi esittäytynyt saksalaisturisti.

Räjähdyksiä sattunut aiemminkin

Lokakuussa 103 ihmistä sai surmansa, kun kaksi itsemurhapommittajaa räjäytti itsensä rauhanmarssilla Ankarassa. Isku oli Turkin historian verisin. Teosta on syytetty islamilaista Isis-äärijärjestöä. Turkin viranomaiset ovat viime viikkoina pidättäneet useita ihmisiä, joiden on kerrottu suunnitelleen iskuja juuri Istanbuliin.

Myös Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) sekä TAK-kurdijärjestön taistelijat ovat tehneet pommi-iskuja maassa. Äärivasemmistolainen DHKP-C -järjestö on niin ikään tehnyt useita pieniä iskuja Istanbulissa viime kuukausina.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.