Mainos

Kuva: Tätä miestä etsitään Istanbulin iskusta

0:19

Istanbulin terrori-iskusta epäiltyä ei ole vielä pidätetty, vaan hän on yhä karkuteillä. Hänestä on kuitenkin julkaistu eri tiedotusvälineissä kuvia. 

Eräiden mediatietojen mukaan viranomaiset tutkivat mahdollisuutta, että tekijä olisi uzbekistanilainen tai kirgisialainen.

Turkin terrorisminvastainen poliisi on pidättänyt kahdeksan ihmistä uudenvuodenyönä tehtyyn hyökkäykseen liittyen, kertoi valtiollinen uutistoimisto Anadolu.

Äärijärjestö Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi. Järjestö syytti muslimienemmistöistä Turkkia toimimisesta kristittyjen renkinä. Tällä järjestö ilmeisesti viittasi Turkin ja kansainvälisen liittouman käymään sotaan Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa.

Iskun tekijä saattaa linkittyä samaan terroristisoluun, joka kesäkuussa teki kolme itsemurhaiskua ja aseellisen hyökkäyksen Istanbulin kansainväliselle lentokentälle, kertoo turkkilainen Hürriyet-lehti.

Lehden mukaan Yhdysvallat olisi myös varoittanut 30. joulukuuta, että Isis saattaa iskeä uudenvuodenyönä Istanbulissa ja Ankarassa.

NTV-uutiskanava kertoi, että 25:n iskussa kuolleen ulkomaalaisen ruumiit on luovutettu perheille tunnistuksen jälkeen. Uudenvuodenyönä 39 ihmistä kuoli ja 65 haavoittui, kun mies avasi tulen kohti juhlijoita Bosporinsalmen rannalla sijaitsevassa yökerhossa.

Antalyn lentokentällä viranomaiset pidättivät tänä aamuna pommi-iskulla uhkailleen syyrialaismiehen. Asiasta uutisoi turkkilainen uutiskanava CNNTürk. Lähtöterminaalin turvatarkastukseen saapunut mies huusi, että hänen yllään on pommi. Ilmoitus synnytti paikalla olleissa paniikkia. Noin 25-30-vuotias mies pidätettiin heti.

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.