Mainos

Israelin-ystävä Trump ja Netanjahu tänään puhelimessa keskenään – "Kätemme eivät enää ole sidotut kuten Obaman aikana"

1:49

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoo keskustelevansa myöhemmin tänään puhelimessa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Netanjahu kertoi hallituksen kokouksen alussa, että aikoo puhua Trumpin kanssa Israelin ja palestiinalaisten konfliktista, Syyriasta ja Iranin "aiheuttamasta uhasta".

Trump lupasi kampanjansa aikana vahvaa tukea Israelille. Hän muun muassa lupasi tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi huolimatta Jerusalemin kiistanalaisesta asemasta.

Israelin viranomaiset ovat tänään antaneet rakennusluvan 566 uudelle siirtokunta-asunnolle Itä-Jerusalemiin. Asunnot on tarkoitus rakentaa kolmen siirtokunnan alueelle.

Jerusalemin varapormestari Meir Turjeman kertoi, että suunnitelmia oli lykätty odottamaan Trumpin valtaannousua. Varapormestari sanoo pelin sääntöjen nyt muuttuneen.

– Kätemme eivät enää ole sidotut kuten Barack Obaman aikana. Nyt voimme vihdoin rakentaa.

Turjeman kertoi myös, että vireillä on suunnitelmia 11 000 uuden asunnon rakentamiseksi Itä-Jerusalemiin. Hän ei kuitenkaan paljastanut, milloin näitä hankkeita mahdollisesti viedään eteenpäin.

YK:n turvallisuusneuvosto vaati joulukuussa Israelia lopettamaan siirtokuntien rakentamisen palestiinalaisalueille. Kyseinen päätöslauselma meni läpi, koska Israelin perinteinen liittolainen Yhdysvallat pidättäytyi poikkeuksellisesti äänestämästä lauselmaa vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.