Israelin media: Kritisoitu Netanjahu tapasi salaa Saudi-Arabian kruununprinssin – tapaamisessa mukana myös USA:n ulkoministeri

Ensimmäinen kaupallinen lento lensi Israelista Arabiemiraatteihin merkiten maiden suhteiden normalisoitumista 2:03
Ensimmäinen suora kaupallinen lento Israelista Arabiemiraatteihin lennettiin tänään. Lentoyhteys Abu Dhabiin on osa maiden suhteiden normalisointia, josta Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti yllättäen aiemmin elokuussa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on käynyt tapaamassa Saudi-Arabian kruununprinssiä Mohammed bin Salmania, kertoi Israelin media maanantaina.

Pääministerin kanslia ei ole vahvistanut vierailua.

Paikalla tapaamisessa olivat myös Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja Israelin ulkomaan tiedustelupalvelun Mossadin johtaja Yossi Cohen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Israelin pääministerin tiedetään käyneen Saudi-Arabiassa.

Saudi-Arabian liittolaiset Bahrain ja Yhdistyneet arabiemiraatit solmivat taannoin diplomaattisuhteet Israeliin. Saudi-Arabian virallinen kanta on ollut, ettei se solmi suhteita Israeliin ennen kuin palestiinalaiskysymys on ratkaistu.

Yhdysvallat ja Israel ovat viestittäneet, että myös muut arabimaat olisivat valmiit normalisoimaan suhteitaan juutalaisvaltioon.

Lue myös:

    Uusimmat