Israelilainen sotilas löytyi kuoliaaksi puukotettuna miehitetyltä Länsirannalta – isku osui erittäin arkaan ajankohtaan

Israel tuhosi palestiinalaistaloja Jerusalemissa - kansainvälinen yhteisö huolissaan kehityksestä 2:09
Video: Israel tuhosi palestiinalaiskoteja Jerusalemissa – kansainvälinen yhteisö on huolissaan tilanteen kehityksestä

Israelilaisen sotilaan ruumis löytyi torstaina läheltä israelilaissiirtokuntaa miehitetyltä Länsirannalta, kertoi armeija.

Aamulla aikaisin löytynyttä sotilasta oli puukotettu useita kertoja. Puukotus oli tapahtunut Betlehemin ja Hebronin välillä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kutsui tekoa vakavaksi puukotushyökkäykseksi ja kertoi, että poliisi etsii nyt sen tehnyttä "terroristia".

18-vuotiaan sotilaan ruumis oli nähtävästi löytynyt noin 30–40 metriä siirtokunnan portilta. Kuollut opiskeli paikallisen rabbin mukaan ohjelmassa, joka yhdisti uskonnollisen opiskelun ja palveluksen armeijan riveissä.

Palestiinalaisten israelilaisia turvajoukkoja ja siirtokuntien asukkaita vastaan tekemiä iskuja tapahtuu toisinaan Länsirannalla, jonka Israel miehitti vuonna 1967.

Tällaiset iskut ja niitä seuraavat Israelin tekemät ratsiat lisäävät usein jännitteitä alueella.

Isku osui arkaan ajankohtaan

Tuore isku osui Israelin kannalta hyvin arkaan ajankohtaan. Israelin on määrä järjestää ensi kuun puolivälin tienoilla yleisvaalit.

Netanjahun on uskottu haluavan välttää kärjistymisiä Länsirannalla tai Gazassa ennen vaaleja, mutta häneen luultavasti kohdistuu myös poliittista painetta ryhtyä tiukkoihin toimiin sotilaan kuoleman vuoksi.

Pääministerin pahin kilpakumppani entinen kenraali Benny Gantz lähetti surunvalittelunsa sotilaan perheelle ja antoi kärkeviä kommentteja.

– Armeija ja Israelin turvajoukot tietävät miten saada käsiinsä nämä inhottavat terroristit, elävänä tai kuolleena, hän julisti tiedotteessa.

Noin 400 000 israelilaista asuu Länsirannalla sijaitsevissa siirtokunnissa, ympärillään noin 2,6 miljoonaa palestiinalaista.

Netanjahu vannoi huhtikuussa liittävänsä Länsirannan siirtokunnat Israeliin. Tämä olisi hyvin kiistanalainen siirto.

Siirtokuntien laaja-alainen liittäminen olisi kuolonisku hiipuville toiveille kahden valtion ratkaisusta Israelin ja palestiinalaisten väliseen konfliktiin.

Lue myös:

    Uusimmat