Israel väittää videon osoittavan, että Hamas kuljetti panttivankeja sairaalaan terrori-iskun päivänä

Israel väittää: Videolla tuodaan panttivankeja al-Shifan sairaalaan Gazassa 0:37
Israel väittää: Videolla tuodaan panttivankeja al-Shifan sairaalaan Gazassa.

Israelin armeija on julkistanut videon, jolla näkyy armeijan väitteiden mukaan Hamasin terroristeja tuomassa kahta panttivankia al-Shifan sairaalaan Gazaan samana päivänä, kun järjestö teki terrorihyökkäyksen Israelia vastaan.

Kaksiosaisella videolla näkyy ensin joukko miehiä marssittamassa yhtä henkilöä sairaalaan, sairaalahenkilökunnan ollessa yllättyneitä. Toisella videolla näkyy haavoittunut mies paareilla. Häntä lähellä olevalla miehellä on käsissään rynnäkkökivääri.

Video on Israelin mielestä lisätodiste siitä, että Hamas käy terroristista sotaa myös sairaaloista käsin.

Israel on aiemmin väittänyt, että al-Shifa-sairaalan alle on rakennettu äärijärjestö Hamasin komentokeskus. 

Israel on saanut osakseen rajua kritiikkiä sen hyökättyä Gazan suurimpaan sairaalaan, al-Shifaan. Potilaiden käskettiin poistua sairaalasta, ja Maailman terveysjärjestö WHO on kutsunut sairaalaa tilanteen seurauksena "kuoleman alueeksi".

Hamas ei ole kommentoinut Israelin julkaisemaa videota. Hamas on jo aiemmin sanonut, että joitakin panttivankeja oli viety sairaalaan hoitoa varten.

Hamas kaappasi Israelista noin 240 panttivankia hyökkäyksensä yhteydessä lokakuun seitsemäntenä päivänä. Valtaosa heistä on yhä Hamasin panttivankeina.

Lue myös:

    Uusimmat