Mainos

Israel pitää Irania suurimpana uhkana

Maan puolustusministerin mukaan Iranin ydinohjelma on juutalaisille suurin uhka sitten natsi-Saksan.

Israelin uuden puolustusopin mukaan arabimaat eivät ole enää suurin uhka juutalaisvaltiolle. Israelin on lähivuosikymmeninä panostettava entistä enemmän ei-tavanomaisten hyökkäysten torjumiseen - esimerkiksi Iranista - sekä terrorismin vastaiseen taisteluun, sanotaan hallituksen strategiapaperissa Maariv-lehden mukaan.

Paperissa korostetaan, että Israelin on pystyttävä luomaan tilanne, jossa sen kansalaiset voivat elää mahdollisimman normaalia elämää. Hankintalistalla ovat uudenaikaisimmat ase- ja viestintäjärjestelmät.

Kyseessä on ensimmäinen merkittävä puolustusstrateginen uuslinjaus Israelissa yli 50 vuoteen. Uuden opin on määritellyt 17-jäseninen asiantuntijakomitea, ja sen on hyväksynyt puolustusministeri Shaul Mofaz.

Iran Israelin tähtäimessä

Puolustusministeri Mofaz sanoi tänään, että Israelin arkkivihollisen Iranin ydinohjelma on juutalaisille suurin uhka sitten natsi-Saksan ja Hitlerin päivien.

- Iran on uhkista suurin. Maailma ei saa jäädä odottelemaan. Sen on tehtävä kaikki tarpeellinen diplomatian tasolla Iranin ydinohjelman pysäyttämiseksi, Mofaz sanoi Tel Avivin yliopistolla järjestetyssä Iran-kokouksessa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.