Mainos

Israel iski Hizbollahin asemiin

Israelin ilmavoimat ja tykistö iskivät Hizbollah- sissijärjestön epäiltyihin tukikohtiin Etelä-Libanonissa, kertoivat turvallisuuslähteet tänään.

Israelin armeija varoitti libanonilaisia siviilejä liikkumasta iskujen maalialueilla, kertoi Israelin ylläpitämän Etelä-Libanonin armeijan SLA:n radio. Iskut tehtiin päivää sen jälkeen kun Iranin tukema Hizbollah kertoi surmanneensa kaksi israelilaissotilasta miinaiskussa Pohjois-Israelin ja Etelä-Libanonin välisellä rajavyöhykkeellä. Kahdentoista päivän kuluessa alueella on kuollut seitsemän israelilaista sotilasta.

Israel on tehnyt viime viikkojen aikana runsaasti iskuja Hizbollahin asemiin. Hizbollah taistelee saadakseen Israelin ja SLA:n joukot 15 kilometrin levyiseltä turvallisuusvyöhykkeeltä, joka on osa Libanonia. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi eilen, että Libanonin hallitus on vastuussa Hizbollahin israelilaisiin kohdistamista hyökkäyksistä Etelä-Libanonissa. Netanyahu keskeytti Britannian -vierailunsa ja palasi kotimaahan Israelin kärsimien menetysten vuoksi.

Israelin hallitus on vaatinut mahdolliselle vetäytymiselleen turvatakuita Libanonilta, mutta Libanonin mukaan israelilaisten on vetäydyttävä ehdoitta.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.