Israel aloittaa neljännet koronarokotukset osalle aikuisista

Israel on koronarokottamisen kärkimaa – paikallinen toimittaja kertoo, miten se onnistui 4:39
Maaliskuussa 2021 Israelin sanottiin olevan koronarokottamisen kärkimaa. Paikallinen toimittaja kertoi, miten se onnistui.

Israel aloittaa toisten tehosterokotteiden eli neljänsien rokoteannosten antamisen osalle täysi-ikäisestä väestöstään. Rokotettavia ovat muun muassa perussairauksista kärsivät täysi-ikäiset sekä terveydenhuollon työntekijät.

Asiasta kertonut terveysministeriön johtaja Nachman Ash viittasi tutkimustuloksiin, joiden mukaan neljännen Pfizerin rokoteannoksen saaneella esiintyi vasta-aineita 3–5 kertaa niin paljon kuin vain kolme annosta saaneella.

Ikääntyneiden neljännet rokotukset aloitettiin Israelissa jo aikaisemmin. Maan 9,4 miljoonan väestöstä yli 600 000 on jo saanut neljännen annoksensa.

Israelin johtava terveysviranomainen päätyi eri linjalle kuin asiantuntijapaneeli, joka oli päivää aiemmin suositellut neljännen rokotteen tarjoamista koko aikuisväestölle.

Sanomalehti Haaretzin mukaan suosituksen puolesta äänesti 33 jäsentä 49-henkisestä paneelista. Arvostelijoiden mukaan suosituksen tueksi ei ollut kertynyt tarpeeksi dataa.

Aktiivisesta rokottamisesta huolimatta Israelin tartuntaluvut ovat olleet monen muun maan tapaan ennätysluokkaa omikronmuunnoksen levitessä. Rokotusten katsotaan kuitenkin suojaavan vakavalta taudilta myös omikronin kohdalla, vaikka suoja tartuntoja vastaan on ollut heikompi.

Israelissa on tähän mennessä todettu kaikkiaan 8 513 covid-19-tautiin liitettyä kuolemantapausta.

Lue myös:

    Uusimmat